TwitterFacebookYoutubeRSS

L'Associació de Dones, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, ha organitzat un conjunt d'activitats com és habitual, al voltant del 8 de març. El mateix dimecres, durant la programació de La Veu, s'escoltarà el manifest llegit per membres de l'entitat cada hora. El diumenge 12, es faran les activitats més culturals, com un espectacle de teatre i música, el dinar i l'assemblea general.

A més, el Consorci de Benestar Social del Ripollès ha preparat una campanya per la visibilització i reconeixement del treball no remunerat i invisibilitzat habitualment, assumit per les dones, tant amb relació a les tasques de la llar com de cures.

El CBS del Ripollès vol posar el concepte "corresponsabilitat" a sobre la taula, enfocant-nos a cercar una distribució equilibrada, equitativa i funcional en la planificació i organització de les tasques de la llar i la cura dels infants i persones dependents.

La iniciativa proposa penjar un llençol blanc el 8 de març (també s'hi pot escriure quelcom) a la finestra o balcó de casa, fer una fotografia i penjar-la amb l'etiqueta #RipollesCorresponsable.

A més, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) està realitzant accions de sensibilització a les escoles, instituts i serveis de tarda oberta arreu de la comarca fins a finals de març. En aquestes dinàmiques reflexionaran sobre la corresponsabilització i aportaran mirada crítica als conceptes "ajudar" i el concepte "treball" com aquell equiparat a remuneració. Visibilitzaran el desequilibri en el repartiment de les tasques, parlaran de la corresponsabilització i es plantejarà individualment i conjuntament quin rol juguem a casa i com podríem contribuir a una distribució més equitativa de les tasques.

202303 Cartell8M

Cartell 8M 23