TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Associació de Dones, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, ha organitzat diversos actes entorn del 8M - Dia Internacional de les Dones, el diumenge 10 de març. La jornada començarà amb un espectacle de teatre i improvisació que es diu Amb 4 ovaris, a càrrec de Momo (Montserrat Gil) i Tana (Sonia Nardone).

L’espectacle, que es farà a les 12 h, al Palau de l’Abadia, és una invitació a riure del que és tabú i al mateix temps conèixer i anomenar millor l'anatomia sexual femenina, riure's de la vida i les nostres veritats. Un espectacle experiencial d'humor agut, valent i elegant per a normalitzar la sexualitat femenina.

Després de l’obra, a les 13.30 h, es farà l’assemblea general al restaurant l’Abbatissa i, finalment, a les 14 h, es farà el dinar, que té un preu de 32 € per a les sòcies, i 34 per a les no sòcies. Les inscripcions es poden fer fins al dia 6 de març a l’Oficina de Turisme.

Més enllà de la jornada, però, les activitats començaran el mateix divendres 8 de març perquè la Biblioteca Josep Picola ha organitzat una sessió de contacontes amb Carme Brugarola per a les famílies. Porta per nom: El marit a casa i es farà a les 17 h. Al matí, la Plataforma Feminista del Ripollès pintarà un mural davant del Consultori Mèdic de Sant Joan de les Abadesses.

I el dissabte 9 de març, a les 18 h a l'Auditori Jaume Nunó, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Ripollès (SIAD), amb la col·laboració de l'Associació de Dones i l'Ajuntament, organitzen l'activitat "Percentatge just". Es tracta d'una dinàmica de tipus concurs televisiu en el qual diversos grups debaten i aposten sobre si coneixen o endevinen els percentatges d'igualtat o desigualtat amb relació als diferents àmbits que s'exposaran, per posar el focus sobre quin lloc ocupa la dona.

A més, fins al 7 de març es podrà veure l'exposició "GEAS Dones que estudien la Terra", un reconeixement al treball de les dones en el camp de les ciències de la Terra, que vol contribuir de manera activa a la visualització del seu treball, a trencar estereotips de gènere en la ciència entre els nens i les nenes, i a promoure la curiositat científica de les nenes.

202403 8M Dones