TwitterFacebookYoutubeRSS

El diumenge 12 de maig de 2024, Sant Joan de les Abadesses va acollir una acció de neteja dins el marc de la campanya europea "Let's Clean Up Europe!". Aquesta iniciativa va ser possible gràcies a la col·laboració de l'IE Mestre Andreu, el CEA Alt Ter i l'Ajuntament, amb la participació activa dels alumnes de 3r d’ESO, així com de diversos voluntaris locals, amb l'objectiu de netejar els punts negres identificats al municipi. També han donat impuls a la iniciativa la Generalitat i l'Agència de Residus de Catalunya, Ecovidrio, la Comissió Europea i la Diputació de Barcelona.

Durant l'activitat, que es va dur a terme al matí, els participants van ser dividits en tres grups per tal d'optimitzar els esforços de neteja en les diverses zones o punts negres detectats prèviament per l'alumnat a través d'un treball de mapatge exhaustiu dels diferents punts del poble on es trobaven residus escampats, plasmant-los en un plànol del municipi i afegint codis QR que contenien fitxes descriptives dels tipus de residus trobats en cada espai.

Els resultats d'aquesta operació de neteja són els següents:

Nombre total de participants: 19 persones.
Total de residus recollits: 16,8 kg.

Distribució dels residus:

Rebuig: 5 kg.
Plàstic: 2,6 kg.
Paper i cartó: 2,2 kg.
Vidre: 0,7 kg.

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses vol expressar el seu agraïment a totes les persones que hi van participar per la seva dedicació i esforç en aquesta jornada. També es vol destacar la importància de la col·laboració entre institucions educatives i comunitat local per a fomentar una consciència mediambiental i un entorn més net i saludable per a tothom. Aquesta activitat és un exemple més del compromís del nostre municipi amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

202505 LETS CLEAN2