Amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia, el Consorci de Benestar Social del Ripollès i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses han organitzat una sèrie d’activitats destinades a promoure la diversitat i la inclusió, així com a conscienciar la població sobre la importància de lluitar contra la discriminació per raó d'orientació sexual i identitat de gènere.

El dilluns 20 de maig a les 17:.30 h, a El Palmàs, tindrà lloc l’activitat “Atrapa el Mite!”, un joc dinàmic i participatiu que té com a objectiu desmuntar els mites sobre la diversitat sexual i de gènere. Aquesta activitat permetrà als participants prendre consciència dels prejudicis que condicionen la nostra societat d'una manera lúdica i educativa.

El dimarts 21 de maig a les 17 h, la Biblioteca Josep Picola acollirà una sessió especial de contacontes amb el llibre Sirenes de Jessica Love. Aquesta activitat és dirigida als infants i famílies i busca fomentar la diversitat en l'expressió de gènere. Després de la lectura del conte, els nens i nenes podran fer ús d'una caixa de disfresses per experimentar i vestir-se com més els agradi, emulant el protagonista del conte.

A més, la biblioteca exposarà una obra creada pels alumnes de la Unitat d'Escolarització Compartida del Ripollès, que és una metàfora visual sobre la visibilitat i els sentiments que afronten les persones LGTBI+ en la seva lluita per mostrar-se tal com són. La Biblioteca Josep Picola també ha preparat un dossier amb una selecció bibliogràfica sobre diversitat sexual i identitat de gènere, disponible per als usuaris interessats. Els llibres més rellevants en aquesta temàtica estaran marcats amb un cor amb els colors de la bandera LGTBI, per facilitar la seva identificació.

Aquestes activitats s'emmarquen dins el compromís de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses per promoure una societat més justa, inclusiva i respectuosa amb totes les persones, independentment de la seva orientació sexual o identitat de gènere.

 

cartell 2