TwitterFacebookYoutubeRSS

100314. Gerard Sala Armaçala intangible

Gerard Sala va néixer a Tona (Osona) el 9 de Març de 1942, però va passar la seva infantesa a Palma de Mallorca. Actualment viu a Badalona, i a Sant Joan de les Abadesses, al Pirineu gironí, on té el seu estudi.

Va realitzar estudis de pintura a l'Escola Massana , a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i a L'escola de pintura mural a Sant Cugat del Vallés . Des de l'any 1979 és professor del Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona on actualment n'és professor emèrit. L'any 1985 va realitzar la Tesi Doctoral "Entorn" partint de l'anàlisi de la seva pròpia obra.

Ha realitzat prop de cinquanta exposicions individuals i ha participat a més d'un centenar d'exposicions col·lectives, la major part d'elles a Catalunya, encara que, en algunes ocasions, les seves obres han estat exposades a l'Estat Espanyol (Madrid, Sevilla, Bilbao, Eivissa, Saragossa, Palma de Mallorca...) i a l'estranger (Alemanya, Suècia, EE UU., Israel, Uruguai, Xile, Itàlia...)

Gerard Sala és dedica essencialment a la pintura, tot i que també ha conreat alguns altres camps de l'art dels que podem citar-ne alguns exemples: Escultura ( " La Porta del Mar", a Badalona.) Mural (200 m2. a l'estuc a Honda Greens, La Garriga.) Cartells (Festes de la Mercè. Barcelona 1995). Escenografia ("Nascita e Apoteosi di Horo". Opera de cambra de Miquel Roger). Segells (3 per a la Sèrie Pre-Olímpica). Poesia ("Amb la veu als ulls". VIENA Edicions . "Germinal " Edicions PONT DEL PETROLI ), així com el gravat i la litografia.

Te obres al Museu de Badalona. Museu d'Art Contemporani d'Eivissa. Museo de Arte Contemporáneo de Sevilla. MACBA. Museo Zabaleta . Fundacion Juan March. Fundació Lluís Companys. Fundació EINA. Fundació Vilacasas. Col·lecció Testimoni de La Caixa. Col·lecció Universitat de Barcelona. Col·lecció Diari Avui. Col·lecció Banca Catalana. Col·lecció Banc de Sabadell. Col·lecció F.C.Barcelona. Col·lecció Caixa de Girona.

Com a receptor/espectador es manifesta molt interessat per la musica , per la poesia i pel taoisme, dels que, possiblement, n'ha après tant o més de la essència de l'art, que de la pintura.

Fotografies de la inauguració:

SALA1

sala2

sala3

sala4