TwitterFacebookYoutubeRSS

181103-Joan Ponç

En Joan Ponç és, sens dubte, un dels creadors més importants i significatius del s. XX. Mai va deixar-se arrossegar per les modes o tendències del moment. Quan Antoni Tàpies caminava decidit per l'informalisme, per exemple, ell seguia fidel al seu propi llenguatge artístic. El seu món màgic impregna les seves creacions. Els seus personatges esdevenien únics. Es posa de manifest, una vegada més, el seu estil únic i inconfusible. A mesura que esdevenia universal, buscava el màxim arrelament a la seva terra i al seu país.

Va trobar, al petit poblet de La Roca, el seu refugi, el seu espai vital. Probablement, per allò que diu el poeta: "qui perd els orígens, perd la identitat". Ell sempre va buscar la seva identitat arrelant-se a la Vall de Camprodon. Va aconseguir que el paisatge del seu entorn a casa seva li proporcionés la pau i la bellesa que li donava la força per expressar-se amb contundència, creativitat i petja indiscutible. La seva obra encara avui esdevé contemporània. S'ha convertit clàssica en tant que roman en el temps.

En definitiva, aquesta carpeta sobre el Quixot que es presenta esdevé un renovat homenatge de reconeixement a un creador únic, sens dubte, un català universal.

Arcadi Calzada
Octubre 2018

 

Fotografies de la inauguració:

Joan-Ponc-1

Joan-Ponc-4

Joan-Ponc-2

Joan-Ponc-3