TwitterFacebookYoutubeRSS
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Items starting with L

L'Èxode català de 1936 a través dels Pirineus

L'Èxode català de 1936 a través dels Pirineus

Descripció:

Aquest llibre ens apropa a l'èxode a través dels Pirineus que es produeix a Catalunya durant l'inici de la Guerra Civil i, alhora, a les bases de la construcció del poder local durant el primer franquisme; dos elements entrelligats. La guerra i la revolució que es van desencadenar l'estiu de 1936, fruit del cop d'estat d'un sector de l'exèrcit, van provocar la fugida de milers de persones...

La comanda

La comanda

Descripció:

El títol de la novel·la es refereix la comanda que fa l’abat del monestir de Sant Pere de Rodes a un monjo d’aquell monestir d’investigar l’aparició d’unes llums Blavoses aparegudes a Vallfogona...

La importància dels secrets

La importància dels secrets

Descripció:

Es tracta d'un relat fictici escrit al voltant de la figura de Pere Planas, un santjoaní que va participar a la guerra de les Filipines, el 1898. El curiós del llibre és que el fil argumental creua la vida de Planas amb la de l'autor, quan era regidor de Cultura de l'Ajuntament.

Títol: El ball dels pabordes de Sant Joan de les Abadesses

Autor: Guifré Miquel

Lloc de venda: Palau de l'Abadia. Sant Joan de les Abadesses

Editorial:

Pàgines:

ISBN:

Descripció:

La primera edició d’aquesta obra va sortir fa 15 anys i se n’havien exhaurit tots els exemplars. El llibre explica de forma divulgativa aquest element festiu i cultural de Sant Joan, i es tracta d’una posada al dia del treball que va fer Joan Danés durant la reorganització del Ball, l’any 1934.

La última Abadesa

La última Abadesa

Tema:

Narració que barreja història real amb una forta dosi de llicència històriques i fabulació.

Descripció:

Kitzia torna al present després del seu curt viatge al segle XIX. Allà va ser testimoni de la mort de la seva essència a les mans de Tahiel. Un personatge del passat, Canek, es fa present en el dia a dia de Kitzia desenvolupen les parts de la seva vida que ella desconeixia.

Les sabates descordades

Les sabates descordades

Descripció:

Novel·la basada en fets reals, i explica com els esdeveniments més insignificants et poden portar per un nou trencall de la vida. El protagonista de la novel·la coneix una monja italiana d'una gran bellesa durant un viatge a peu pel Camí de Santiago. Després del viatge, se li va creant un pensament obsessiu cap a la monja, ja que ella desapareix sense deixar cap pista per retrobar-la.

L’estació de Vicksburg

L’estació de Vicksburg

Descripció:

L'estació de vicksburg narra les aventures del català Joan Basora, convertit en traficant d'esclaus, i les seves experiències en el món de l'esclavitud des de les costes africanes, el seu comerç a Cuba i la seva distribució a l'Estat de Mississippí. És precisament a Mississippí, concretament a la ciutat de Vicksburg, que tot començarà a canviar quan entrarà en contacte amb una persona molt especial que li despertarà una lluita interna entre la seva moral i el seu afany per enriquir-se.

L’explorador del futur

L’explorador del futur

Descripció:

Un món de canvis radicals i exponencials com el que viurem, ja no servirà que uns pocs explorin i els altres aprofitin els camins traçats, perquè, quan arribaran, el camí ja no existirà. Cadascun de nosaltres haurà d'adoptar una actitud més exploradora i atrevir-se a protagonitzar l'expedició extrema, complexa, incerta i arriscada, però alhora apassionant i plena d'oportunitats, que ens portarà a descobrir i construir el mapa del nostre futur.