TwitterFacebookYoutubeRSS

Any: 2010

Títol: RECUPERACIÓ PART DE L’EDIFICI DEL PALAU DE L’ABADIA, PER A CENTRE D’INFORMACIÓ I PROMOCIÓ TURÍSTICA

Pressupost: 1.666.711,68€

Descripció:

Condicionament de la totalitat de la planta baixa de l'edificació i realització dels tancaments de tot l'edifici.

Les obres de consolidació han consistit en la formació d'uns serveis adaptats, amb tots els revestiments i paviments necessàris per a poder posar en funcionament els nous serveis de la totalitat de la planta baixa, a més de realitzar el tancament de tot l'edifici, per tal d'evitar que aquest es pugui anar degradant.

Aquestes obres han estat incloses en l'anualitat 2009, del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya, quinqueni 2008-2012. Les actuacions han estat encaminades a la recuperació d'un edifici municipal amb major patrimoni arquitectònic i històric cultural del municipi que es planteja destinar a ús públic. Per altra banda en el mateix sentit, la seva recuperació, està encaminada directament a la dinamització econòmica i social de la vila, en tant que l'ús turístic ha de ser un recurs important a potenciar en aquest entorn.

El projecte s'emplaça a la Plaça de l'Abadia, dins d'un edifici considerat Monument Històric, amb una part del mateix ja rehabilitada, i l'altre on s'hi ha realitzat obres de consolidació. Les obres a realitzar s'emplacen a l'antiga casa de l'Abat, al costat del claustre, entre els carrers Bisbe Soler, Puig i Cadafalch, i la Plaça de l'Abadia. Aquest edifici consta de tres plantes, i el gruix de les obres però es realitza en planta baixa.