TwitterFacebookYoutubeRSS
diaocellsDissabte 12 d’octubre torna una de les festes més importants del Centre d’Educació Ambiental Alt Ter (CEA-Alt Ter): La festa dels ocells. Es tracta d’una jornada dedicada als més petits i petites de la casa perquè descobreixin l’entorn natural i les aus que viuen a Sant Joan o que en el seus progressos migratoris passen pel nostre poble.
 
Partint de l’educació ambiental es busca que els infants coneguin i s’estimin el nostre patrimoni natural perquè vulguin i sàpiguen cuidar-lo. Entre les activitats que es duran a terme hi ha l’anellament d’ocells, una exposició sobre arbres del món, activitats i jocs per a la mainada i per a les famílies i l’alliberament d’una au salvatge recuperada (si algun centre de recuperació de fauna n’ha d’alliberar un aquella setmana).
 
El CEA Alt Ter ha instal·lat diverses caixes niu als voltants del molí per afavorir la nidificació i augmentar la presència i diversitat de les aus que, alhora, ajuden a controlar els insectes. També permet tenir un control de quins tipus d'ocells hi ha gràcies al seguiment dels nius i a l'anellament. Aquestes dades es transmeten a l'Institut Català d'Ornitologia. A més, cal ajudar als ocells a fer nius perquè els boscos de Sant Joan són joves i no hi ha gaires arbres centenaris i vells amb forats perquè els ocells hi facin nius.

Jornada de control de caixes niu durant el maig de 2012 

Per a més informació visiteu http://www.alt-ter.org/. També podeu escoltar el programa que La Veu va dedicar al CEA Alt Ter dintre del Mes de les entitats: http://entitats.santjoandelesabadesses.cat
 


diaocells-2