TwitterFacebookYoutubeRSS

Setge-Barcelona-webCom es va produir el setge de Barcelona i com es vivia dins la ciutat? Com es va desenvolupar la resistència armada a la Catalunya interior durant aquell darrer episodi de la Guerra de Successió espanyola i com va afectar al Ripollès?

L’historiador lleidatà Eduard Puig Bordera respondrà aquestes i altres qüestions a través de la conferència “La lluita per les llibertats catalanes a la fi de la Guerra de Successió 1713-1714”. La conferència es farà el pròxim dissabte 12 d’abril, a les 18 h, a la Sala Abat Arnau de Vilalba del Palau de l’Abadia. 

 

Eduard Puig Bordera

Puig és Llicenciat en Història a la Universitat de Lleida el 2005; Doctor en Història per la Universitat Pompeu Fabra el 2012 amb la tesi Intervenció reial i resistència institucional: el control polític de la Diputació del General de Catalunya i del Consell de Cent de Barcelona (1654-1705) [dirigida per Joaquim Albareda].

Forma part del "Grup d'Estudi de les Institucions i de la Societat a la Catalunya Moderna (segles XVI-XIX)" de la Universitat Pompeu Fabra (Grup de recerca consolidat de la Generalitat de Catalunya) i del Grup de Transcripció dels "Llibres de l'Ànima" de la Diputació del General de Catalunya i del Consell de Cent de Barcelona (Institut d'Estudis Catalans). Entre altres publicacions acadèmiques, recentment ha col·laborat en el volum Política economia i guerra. Barcelona 1700 (2012) publicat per l'Ajuntament de Barcelona. La seva darrera publicació és La resistència catalana: Barcelona 1713-1714, Eumo editorial / Grup62 (febrer 2014).


Dissabte 12 d'abril, 18 h
Conferència:
"La lluita per les llibertats catalanes a la fi de la Guerra de Successió 1713-1714"
A càrrec d'Eduard Puig Bordera
Palau de l'Abadia - Sala Abat Arnau de Vilalba


CARTELL-BORDERA-WEB