TwitterFacebookYoutubeRSS

web-santisidre12Aquest cap de setmana, Sant Joan de les Abadesses, reviurà una nova edició de la tradicional Fira de Sant Isidre, patró de la pagesia. Enguany, la fira se celebra el cap de setmana del 28 i 29 d'abril i els dies 14 i 15 de maig, coincidint amb la festivitat de Sant Isidre.

Aquest any, es presenta una fira que arriba carregada d'activitats destacades com l'actuació dels Castellers del Poble Sec dissabte a la tarda, l'espectacular concert d'Antònia Font i Els Catarres el mateix dissabte a la nit, el concurs morfològic de vaca Bruna dels Pirineus de diumenge al matí, el mercat artesà i de productes agroalimentaris i l'exposició de tractors que amenitzen la fira.

UN AMPLI PROGRAMA D'ACTIVITATS QUE NO US PODEU PERDRE!!

La celebració de la diada s'inicia dissabte a les deu del matí, amb una exposició de tractors antics i de cotxes nous, al Passeig Comte Guifré i la XIX Fira de productes artesans i agroalimentaris, a la plaça Clavé i carrer Arxiver Mossèn Masdeu. A les onze, tindrà lloc la visita guiada "Un tomb per la vida a pagès" on es visita el mas "La Batllia". Una activitat que ofereix la regidoria de turisme de forma gratuïta per a tots els assistents, donant-los l'oportunitat de conèixer i apropar-se al món de la pagesia. El punt de sortida serà l'Oficina de Turisme – Palau de l'Abadia.

Entrada la tarda, la cercavila de tractors precedirà una actuació castellera que comptarà amb els Castellers del Poble Sec i els Xerrics d'Olot. Serà a les cinc de la tarda, a la plaça Major.

A partir de les onze de la nit, serà el torn del Primavera Viu, un concert amb Antònia Font, Els Catarres, Mesclat, la Bella i les Bèsties i la percussió de Vandalmogàvers. (Més informació: www.primaveraviu.net).

Més enllà de les activitats de dissabte, diumenge 29 d'abril, durant tot el matí, tindrà lloc el V Concurs Morfològic de Raça Bruna dels Pirineus, que recollirà caps de bestiar de les principals explotacions de la comarca. Com sempre s'exhibiran els millors exemplars en les diverses categories: vedelles de 0 a 16 mesos; braves de 16 mesos fins al part; vaca amb vedell (fins a 9 mesos), vaca eixuta i toros a partir de sis mesos. Les vaques brunes compartiran protagonisme amb la resta del bestiar autòcton que s'exposarà fora de concurs, en el marc de la XXVII Mostra de bestiar autòcton, a l'aparcament de can Crehuet. 

Destaquen durant la jornada matinal el XX Concurs de munyir a mà, l'esmorzar popular amb productes ecològics i carn de poltre, el mercat artesà i les passejades en poni pels més petits.

Els dies 14 i 15 de maig, coincidint amb Sant Isidre, es duen a terme els actes més sentits de la fira, durant la vesprada de la vigília tindrà lloc, al local de la Cooperativa Agrícola S.A.T Sant Antoni de la Miranda, el tradicional foc de Sant Isidre amb degustació de coca i vi dolç per a tothom.

L'endemà, a dos quarts d'onze del matí, es farà l'Ofici en Honor de Sant Isidre al Monestir de Sant Joan de les Abadesses i a continuació, la benedicció de tractors i la desfilada.

Tot seguit, la festa es trasllada a la Cooperativa S.A.T Sant Antoni de la Miranda on clourà la celebració amb el tradicional dinar de germanor amenitzat amb gimcana de tractors i gran ball de fi de festa.

Organitzen els Pabordes de Sant Isidre i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. La fira compta amb el suport de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, "La Caixa" i la Diputació de Girona.

PROGRAMA 48ena FIRA DE SANT ISIDRE