TwitterFacebookYoutubeRSS

mes_corAquest any el tema monogràfic de la jornada és el cor i durant la jornada s’inaugurarà un desfibril·lador fix situat al passeig Comte Guifré de Sant Joan.
Les activitats començaran al matí, a la Plaça Major, on es portaran a terme diferents activitats. De 10 a 14 h, tècnics de DIPSALUT i membres de l’Associació El Ripollès.COR explicaran com funcionen els desfibril·ladors portàtils (DEA) mitjançant activitats pràctiques de l’ús d’aquest aparell amb un maniquí i un DEA d’entrenament, a les carpes situades a la Plaça Major.

 

 

A partir de les 11.30 h, els assistents a la jornada podran caminar per un dels itineraris saludables senyalitzats dins del nucli urbà, i a l’arribada se’ls oferirà un petit refrigeri. A continuació, alumnes del gimnàs Mireia i del Club Gimnàstica Sant Joan oferiran una exhibició de diferents disciplines esportives.
També a la Plaça Major, a les 17 h, es representarà l’obra de teatre Una paradeta particular, un espectacle infantil a càrrec de la companyia La Bleda. Tot seguit s’oferirà berenar a tots els assistents.
Al passeig Comte Guifré, a les 17.30 h, s’inaugurarà el desfibril·lador fix ubicat al mateix passeig. A l’acte hi assistirà el vicepresident primer de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (DIPSALUT), el Sr. Josep Mª Corominas i Barnadas.
Finalment, a la sala de plens de l’Ajuntament, a les 18 h, tindrà lloc la conferènciaCom mantenir un cor sa. L’exercici físic és com una pastilla més, a càrrec del Dr. Ramon Brugada, degà de la Facultat de Medicina de Girona i eminent cardiòleg; la Dra. Ximena Maulen, cardiòloga de l’Hospital de Campdevànol; i la Dra. Lídia Capellas, cap del servei de rehabilitació de l’Hospital de Campdevànol.
A l’acte hi intervindran el vicepresident primer de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (DIPSALUT), Sr. Josep Mª Corominas i Barnadas i l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, l’Il·lustríssim Sr. Ramon Roqué i Riu.