diadelamemoriaLes campanes de l'església de Sant Pol i les del monestir de Sant Joan de les Abadesses repicaran a l'uníson amb les de més de 100 campanars d'arreu de Catalunya durant el Dia de la Memòria, a les 19h del diumenge 10 de juny.

Aquesta iniciativa que va néixer de la reflexió d'un conjunt de persones d'Osona, el Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya, amb el suport d'Òmnium Cultural i amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, té l'objectiu de consolidar-se com un homenatge a la llengua i la cultura catalana recordant aquelles persones que les han defensades i que mereixen un reconeixement.

Aquest any l'homenatjat és Jacint Verdaguer (1845-1902) coincidint amb l'aniversari de la seva mort.
A Sant Joan, a més de repicar les campanes durant tres minuts, la Coral del Casal Jaume Nunó interpretarà el Cant de la Senyera. Després, serà el torn dels alumnes de l'Institut Escola Sant Joan de les Abadesses que recitaran diferents poesies de Verdaguer i per cloure l'acte s'interpretarà l'Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors. L'acte tindrà lloc a l'absis de l'església de Sant Pol.

La capçalera que ha triat la comissió promotora com a identificació (les quatre barres i la inscripció "sempre") és treta d'un dibuix de Josep Esteve.

Com a curiositat, us adjuntem l'estrofa de  l'únic poema de Verdaguer que cita Sant Joan:

Les fades erend'exavallmestresses,
tan sols d'elles y d'ellss'ohía'l cant;
encara no hi cantavenabadesses
en lo vellmonestir de Sant Joan.

Per a més informació:
Àrea de Turisme i Cultura.
Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Telèfon: 972 72 05 99
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

www.diadelamemoria.cat