fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • La Vila
  • Notícies
  • 4 de juliol, "Una població en temps de guerra, Sant Joan de les Abadesses 1936 - 1939"

4 de juliol, "Una població en temps de guerra, Sant Joan de les Abadesses 1936 - 1939"

El proper divendres dia 4 de juliol a les 19:00h de la tarda tindrà lloc, a Palau de l'Abadia, la presentació dels treballs de recerca elaborats per Neus Canal Mas i Mariona Tor Dorca, a càrrec de la historiadora Sra. Teresa Massoni, al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses.
La presentació que porta per nom “Recuperem la Memòria Històrica. Una població en temps de guerra, Sant Joan de les Abadesses 1936-1939”, vol recuperar i donar a conèixer una part de la història de la nostra vila, en concret els anys de la Guerra Civil, a través de la mostra d'un recull dels resultats obtinguts durant l’elaboració d’aquest estudi.

Així mateix, aquest acte comptarà amb la participació de la regidora de cultura de Sant Joan de les Abadesses, Montserrat Tallant, de l’escriptora Assumpta Montellà i dels comissaris del “Camí” Ramon Alabau i Francesc Morera.

La Guerra Civil Espanyola esclatà el 18 de juliol de 1936 amb la insurrecció dels militars facciosos contra la legalitat de la II República Espanyola elegida democràticament i proclamada a Barcelona el 14 d’abril del 1931 pel president Macià. S’acabà dramàticament l’1 d’abril del 1939. La guerra civil durà gairebé 3 anys amb una lluita desigual contra les forces franquistes, alemanyes de la legió Còndor i feixistes de Mussolini. La guerra civil ha causat la mort de molts combatents i de molts innocents durant i després de la guerra, i l’exili massiu de molts republicans.
Aquest acte, forma part de les activitats programades en motiu del corredor expositiu el “Camí” que ressegueix el camí de la reculada des de Ripoll a Prats de Molló, comissariat per Ramon Alabau i Francesc Morera.
La recuperació de la memòria històrica és un deure moral de la democràcia; aquesta presentació n’és un exemple.

 

Directiva de privacitat de la Unió Europea