TwitterFacebookYoutubeRSS

El pròxim dissabte 9 d’octubre es faran dos actes d’homenatge al santjoaní Ramon Cotrina, escriptor, professor, traductor, sociòleg i activista per la llengua, que va morir el 28 d’abril de 2020. La situació de pandèmia i les mesures que hi havia en aquell moment no varen permetre fer-li un comiat públic, que es va veure posposat fins que la situació fos favorable.

La jornada d’homenatge a Ramon Cotrina començarà amb una lectura d'una part de la seva obra en un espectacle que es dirà La cinta escabellada dels meus actes, i que es farà davant del bust que es va inaugurar el 2016 en el seu honor, davant de l'edifici de Duran i Reynals que havia acollit l’escola Abadessa Emma. L’acte, organitzat pel SAT Teatre Centre començarà a les 11 h i acabarà aproximadament a les 13.30 h.

El M. Hble. Sr. Quim Torra, expresident de la Generalitat de Catalunya, presentarà el llibre Estimat Ramon. Homenatge a Ramon Cotrina

El mateix dia, a les 18 hores, al Palau de l’Abadia, el M. Hble. Sr. Quim Torra, expresident de la Generalitat de Catalunya, presentarà el llibre Estimat Ramon. Homenatge a Ramon Cotrina (1932-2020) (2021, Viena Edicions), que inclou escrits seus inèdits —tant de poesia com de prosa—, algunes traduccions i també de textos esparsos d’amics que el van tractar com ara Miquel Martí i Pol, Ricard Torrents o Nan Orriols i, fins i tot, de la seva família. En l'acte també hi participarà Nan Orriols, un dels amics de Cotrina i un dels impulsors d'aquest llibre. L'aforament és limitat i cal fer inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme (972 720 599).

cartell homenatge Ramon Cotrina