TwitterFacebookYoutubeRSS

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) del Ripollès, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i la fundació La Dinamo, amb el suport de la Diputació de Girona, han organitzat una jornada per explicar què és l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, per al pròxim dijous 14 d’octubre, a les 18 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

En la trobada, membres de La Dinamo, entitat que es dedica a fomentar i promoure la implantació d’aquest nou model, explicaran els fonaments de l’habitatge cooperatiu centrat en les persones, sense ànim de lucre, assequible, inclusiu i autogestionat, a més de resoldre els dubtes que puguin sorgir a les persones que assisteixin en aquesta sessió divulgativa. L’acte és d’accés lliure i no cal inscripció.

Proposta d’habitatge cooperatiu a la vila

D’altra banda, la XES i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses van encarregar a La Dinamo l’estudi de viabilitat per conèixer les possibilitats d’implantar un model d’habitatge cooperatiu a Sant Joan de les Abadesses en dos immobles concrets de la vila, analitzant les potencialitats o dificultats d’aquestes dues propostes i la viabilitat econòmica.

Què és l’habitatge cooperatiu?

El model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús es basa en l’organització cooperativa i sense ànim de lucre per a proveir d’habitatge digne a un preu assequible a les persones sòcies que la conformen. Aquestes gaudeixen d’un dret d’ús indefinit sobre un dels habitatges, mitjançant el pagament d’una quota inicial i una quota d’ús mensual assequible. Actualment ja hi ha quatre immobles a Catalunya que conviuen amb aquest model i n’hi ha prop d’una quinzena que s’estan gestant en aquests moments.

202110 habitatge coop