TwitterFacebookYoutubeRSS

L'Associació de Dones, l’Institut Escola Mestre Andreu i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses han preparat un conjunt d’activitats al voltant del Dia de les Dones que se celebra el dia 8 de març, si bé algunes activitats ja s’han fet i d’altres es faran el cap de setmana següent.

Les propostes ja van començar diumenge passat a l’auditori d’El Palmàs amb l’espectacle-debat La dona sola, de l’actriu i cantant Yolanda Valero, que posava de manifest la dificultat que troben les dones per denunciar o reconèixer un maltractament.

Aquesta setmana prèvia, l’alumnat des de 4t de Primària a 4t d’ESO de l’IE Mestre Andreu han participat, en horari lectiu, d’un taller de rap feminista a càrrec del col·lectiu Versembrant, i els infants de P3 a 3r de Primària descobriran els valors de les cançons mil·lenàries de l’Àfrica Occidental, el 8 i 9 de març, amb CantÀfrica.

Ja després del 8M, el divendres 11 de març, a les 18 h, les activitats continuaran amb la projecció del documental EnFemme, que explica la història d'una comunitat que practica el cross-dressing en un club de Barcelona i ens parla de la fluïdesa amb què les persones viuen el gènere i la sexualitat en un món que exigeix posicionar-nos constantment. La cita comptarà amb la presència de la directora Alba Barbé i d’altres protagonistes de la producció.

El diumenge 13 de març, l’Associació de Dones ha programat l’actuació de la compositora i cantant Noelia Molino, i també farà l’assemblea general de l’entitat, seguit d’un àpat. El preu per a les sòcies és de 25 € i 27 per a les no sòcies. Les inscripcions es poden fer a l’Oficina de Turisme fins al 9 de març.

CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA DONA bo 9

Totes les actuacions musicals, espectacles i tallers, han estat organitzats per l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, i compten amb una subvenció del Pacto de Estado contra la violencia de género.

Finalment, la Biblioteca Josep Picola s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Dones i durant tot el mes dedica l'aparador situat al vestíbul de l'equipament a oferir les biografies de dones que han passat a la història, adreçades al públic infantil. La secció de novetats de la pàgina web també es tenyeix de lila i durant el mes de març les protagonistes en seran autores nacionals i internacionals tant pel que fa a infants i joves com per les dirigides al públic adult.

LLIBRES_BIBLIO.jpeg

 

27 de febrer, espectacle La dona sola a El Palmàs

Del 2 al 4 de març, tallers de Rap Feminista amb Versemblant (IE Mestre Andreu)

8 i 9 de març, CantÀfrica (IE Mestre Andreu)

11 de març, projecció En/Femme

13 de març, Concert de Noelia Molino. Dinar i assemblea de l'Associació de Dones

Tot el mes de març: Biografies de dones que han passat a la història. Biblioteca Josep Picola