TwitterFacebookYoutubeRSS

El divendres 20 de gener, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses es va omplir per assistir a la presentació de la Comunitat Energia Santjoanina i a la xerrada que va fer el meteoròleg Francesc Mauri, sobre canvi climàtic. La comunitat va poder explicar els projectes en els quals està treballant, com la identificació de teulades públiques i privades per poder fer una instal·lació fotovoltaica que permeti obtenir entre 25 i 100 kWh.

Alguns dels punts concrets que s’estan estudiant és el del dipòsit d’aigües i els pàrquings públics del barri del Roser, de 500 i 400 m² respectivament. Per la seva banda, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació, també preveu fer una instal·lació amb la mateixa finalitat a la teulada del Pavelló Municipal d’Esports per aquest 2023.

La comunitat té l’objectiu de finançar el 60% de la instal·lació amb les ajudes NextGenerationEU, i la part restant, a través de la generació de les plaques, amb el diferencial entre el preu de mercat i el cost de producció fins a amortitzar la totalitat de la inversió. S’estima que això passi en cinc anys aproximadament, moment en què es podrà repercutir immediatament tot l’estalvi energètic als nuclis que hi participin.

Els avantatges d’aquest model són que les persones que siguin sòcies no cal que facin una gran inversió, permet aprofitar la generació fotovoltaica encara que no es disposi d’un teulat adient o en propietat, a més de l’estalvi econòmic a mitjà termini en la factura i el consum complementari compartit entre habitatges, comerços i indústries.

Si esteu interessats o interessades a formar part de la Comunitat Energia Santjoanina o voleu més informació, podeu visitar la seva web www.energiasantjoanina.cat.

202301 comunitat energetica202301 comunitat energetica2

Fotografies: Comunitat Energia Santjoanina / Xavier Sanfulgencio