fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Les biblioteques catalanes unifiquen el catàleg

Des d'ara, ja podem accedir des de Sant Joan de les Abadesses als 15 milions de llibres i documents dels fons de totes les biblioteques públiques. La creació del catàleg únic del Sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya dona resposta a una de les principals reivindicacions dels usuaris.

Fins ara, com que les biblioteques públiques es gestionen des d'administracions diverses (Diputacions, Generalitat i Ajuntaments) una persona no podia buscar un llibre que estigués a qualsevol lloc. El que canvia amb aquest nou catàleg unificat és que qualsevol persona pot, des de casa seva, consultar la base de dades ATENA i demanar llibres o altres documents siguin on siguin i el podrà recollir en menys d'una setmana a Sant Joan de les Abadesses. L'usuari fa la petició a través de l'aplicatiu, la biblioteca propietària del document rep la petició i la remet a la biblioteca indicada per l'usuari, on aquest podrà fer la recollida. Aquesta biblioteca també es pot escollir, és a dir, no cal que sigui la biblioteca emissora del carnet, sinó que l'usuari pot triar aquella que li sigui més convenient.

També s'unifiquen els quatre milions de carnets de biblioteques existents i a la llarga es crearà un carnet únic del Sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya. La nova xarxa compta amb 429 equipaments -417 biblioteques i dotze bibliobusos. Hi ha dotze milions de llibres i la resta és material audiovisual i sonor.

Podeu veure un vídeo sobre el funcionament d'Atena i com fer peticions.