El proper dissabte 19 de setembre, a la població de Sant Joan de les Abadesses, tindrà lloc la V Festa del Grito que commemora la Independència de Mèxic.

Sant Joan de les Abadesses, des de mitjans del segle XIX, ha mantingut sempre una estreta relació amb Mèxic, degut a que el compositor santjoaní Jaume Nunó i Roca guanyés, l’any 1854, la convocatòria internacional per a realitzar la música de l’himne nacional de Mèxic. El 3 de juny del 1980, es firmà l’acta d’agermanament amb San Luís Potosí, població en la qual hi nasqué Francisco González Bocanegra, l’autor de la lletra de l’himne nacional de Mèxic. Amb aquest agermanament s’unien les dues poblacions que havien vist néixer els autors de l’himne mexicà. Des de llavors, s’han organitzat diversos actes que han ajudat a estrènyer els vincles entre les dues poblacions, com és la Festa del Grito.

Per cinquè any consecutiu, durant tot el dissabte, s’han organitzat un seguit d’activitats que compten amb la col·laboració de diferents entitats mexicanes i catalanes.


PROGRAMA

10h Parades artesanes de productes mexicans i catalans durant tot el dia.
De 10h a 12h concurs de dibuix infantil, hi haurà un detall per a tots els participants.
11h Taller de pinyates i d’ous de confeti.
16h Trencament de pinyata i tot seguit taller de dansa “Jarabe Tapatío”.
17:30h Espectacle artístic a càrrec de México Baila, acompanyat musicalment del grup Mestizo.
19h Grito d’Independència, al balcó de l’Ajuntament, a càrrec del Cònsol de Mèxic a Barcelona, el Sr. Jaime García Amaral acompanyat de l’Alcalde de Sant Joan de les Abadesses, el Sr. Ramon Roqué i Riu. Posteriorment es cantarà l’Himne Nacional Mexicà.
19:10h Ballada de la Sardana de l’himne mexicà composada pel Sr. Ramon Oliveras.
19:15h Actuació musical dels Mariachis Mestizo.

Totes les activitats seran totalment gratuïtes i es faran a la Plaça Major.