TwitterFacebookYoutubeRSS

Després de la bona valoració del projecte de voluntariat de l'any passat, tan per part dels joves que varen participar-hi com de l'Alberg Rural Ruta del Ferro i de la xarxa d'albergs d'Anglaterra i Gal·les (YHA), sis joves santjoanines viatjaran a diferents albergs del Regne Unit per fer-hi una estada d'entre 15 i 21 dies, el que suposa el doble d'intercanvis que l'any passat.

Durant les últimes setmanes la Laura Pérez, l'Anna Palmerola, la Lídia Pous, la Maria Guillamet, la Laura Santos i la Mireia Cordón han estat fent tasques de suport al menjador, a la neteja i a la recepció de l'alberg i ho posaran en pràctica a Grinton, Sheringham, Castletown i Coalport. Per a algunes d'elles serà la primera vegada que entren en el món laboral i creuen que fer-ho en un país de llengua anglesa serà una gran experiència per practicar l'idioma i millorar el seu currículum. Cada cinc dies de feina en tindran dos de lliures i podran dormir a qualsevol alberg de forma gratuïta si volen aprofitar-los per viatjar.

Intercanvi alberg 2013La Lídia, l'Anna i la Mireia a la recepció de l'Alberg Rural Ruta del Ferro

Aquest programa d'intercanvi, en un principi, està pensat per a treballadors d'albergs, però a Sant Joan s'ha obert als joves. De fet, al setembre vindran tres anglesos a treballar a l'alberg santjoaní per aprendre el seu funcionament. Les joves santjoanines però, també prendran nota i faran propostes als membres de l'Alberg Rural Ruta del Ferro perquè puguin millorar el seu funcionament.

 

L'Alberg Rural Ruta del Ferro serà la porta d'entrada a Catalunya i a l'estat espanyol

La YHA té la intenció d'obrir aquesta experiència a la resta de l'estat espanyol i també a altres països com Alemanya i Holanda. Aquest va ser un dels temes que es varen tractar en una trobada amb el cap de recursos humans de YHA, Lawrence Cramer, amb el regidor de Joventut, Jordi Caparrós, i el director de l'Alberg Rural Ruta del Ferro, Xevi Sala, que es va fer a Sant Joan durant la segona setmana de juliol.

Això permetria als joves i treballadors participants en la iniciativa poder fer una ruta entre albergs de diferents països per tenir una visió més àmplia de les diferents formes de treballar i posar en pràctica als seus albergs tot allò que creguin interessant.

Per a més informació:
Alberg Rural Ruta del Ferro
YHA