TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquesta setmana s’han iniciat les obres d’ampliació de la zona d’aparcament al voltant de les Cinc Fonts i de creació d’una zona enjardinada. Es tracta d’una actuació que s’emmarca en el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i que pretén que els veïns i veïnes de la vila i també turistes i visitants l’utilitzin, fent l’últim tram fins al centre de la vila a peu, per reduir el trànsit al nucli.

En l’actualitat, aquest espai està format per tres terrasses, la primera de les quals compta amb un espai per a autocaravanes, i que en total podia acollir prop de 40 vehicles. El nou aparcament projectat estarà format per una sola terrassa, amb un petit desnivell en la part central per adaptar-se a la topografia, i que tindrà espai per a prop de 90 vehicles. Es construirà un talús al marge del riu que permetrà separar l’aparcament dels habitatges i, a la vegada, facilitar la circulació dins de l’aparcament. Aquest tindrà una zona central en forma d’ametlla per a 30 vehicles, i al voltant hi haurà els carrils per desplaçar-se, i al voltant d’aquest, 60 aparcaments més en bateria.

La integració amb el paisatge n’és una prioritat

Una de les parts més importants de l’actuació és la creació d’una zona enjardinada entre l’aparcament i el carrer, però també la integració paisatgística amb l’entorn del riu Ter. La vegetació que s’hi plantarà permetrà tapar el talús visualment, i recuperarà el bosc de ribera de la part inferior. L’arbrat que es plantarà al talús i a la zona propera a la llera del riu són de creixement ràpid i típics de ribera, com els verns, àlbers, pollancres, salzes, bedolls i trèmols. A la part més alta es plantaran plataners i freixes, i a l’aparcament, per generar ombra, s’hi plantaran arbres de gran port com el tell i la zelkova. En la part central també hi haurà roure americà, un lledoner i una alzina surera, i finalment, també s’hi plantaran cedres, un pinsap i per resseguir i acompanyar el passeig de l’Estació, una combinació de parròtia i roure green pillar.

Les obres tindran un cost de 260.086 €, finançades en un 50% pel fons europeu FEDER en el projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter. Impuls a la diversificació del turisme a la natura del Ripollès, tot i que no es descarta sumar-hi altres vies de finançament. Es preveu un termini d’execució de nou mesos.

5 FONTS