TwitterFacebookYoutubeRSS

Festa Major

La Festa Major se celebra cada any el segon diumenge de setembre i està dedicada al Santíssim Misteri. Actualment els actes s'allarguen des del divendres fins al dimarts de la mateixa setmana.
Els actes de la festa són molts i molt variats: actes litúrgics, actes culturals i exposicions, concerts, balls a l'envelat, sardanes, trobada de gegants, espectacles per a petits i grans, activitats esportives, activitats lúdiques com la Bogeria i la Diana Florejada, castell de focs artificials... Cal destacar el Ball dels Pabordes, declarat Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional: una dansa tradicional ballada per quatre parelles a la Plaça Major el diumenge a la tarda i el dilluns al vespre seguint la música tocada en directe per una cobla.
A més, cada any s'edita un monogràfic d'algun tema relacionat amb la població i realitzat per habitants de la vila en motiu de la celebració d'aquesta festa.

Festa del Grito

La Festa del Grito es celebra el dissabte dels voltants del dia 15 de setembre per commemorar la Independència de Mèxic. Sant Joan de les Abadesses ha mantingut una estreta relació amb Mèxic des que el compositor santjoaní Jaume Nunó i Roca va guanyar, l'any 1854, la convocatòria internacional per compondre la música de l'himne nacional de Mèxic. El 3 de juny del 1980 es va firmar l'acta d'agermanament amb San Luís Potosí, població on va néixer Francisco González Bocanegra, l'autor de la lletra de l'himne mexicà. Amb aquest agermanament es van unir les poblacions que havien vist néixer els dos autors. Des de llavors, s'han organitzat diversos actes que han ajudat a estrènyer els vincles entre les dues poblacions, com ara la Festa del Grito que se celebra des de l'any 2005 i que compta amb la col·laboració de diferents entitats mexicanes i catalanes.

Taga EVO

És una cursa de muntanya organitzada per la Unió Excursionista Sant Joan que se celebra des de l'any 1999 i que compta amb la participació d'un gran nombre de corredors i col•laboradors.
És una dura prova d'uns 22 km de recorregut amb fort desnivell que inicia el seu recorregut al nucli urbà de Sant Joan de les Abadesses i porta els participants a assolir cims com el Puig Estela (2019 m ) i el Taga (2040).
Es pot trobar més informació a: www.uesantjoan.cat i www.taga2040.com