TwitterFacebookYoutubeRSS

Pessebre al cim del Taga

Des de l'any 1961 la Unió Excursionista de Sant Joan puja el pessebre al Taga. Membres simpatitzants de l'entitat i vilatans participen a l'entronització del pessebre al cim de la muntanya de 2.040 metres, que cada any està realitzat per una persona diferent. El betlem es va a recollir durant el mes de febrer.

Mercat de Nadal

El Mercat de Nadal organitzat per l'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, l'ajuntament d'Ogassa i la Unió de Botiguers omple els principals carrers del centre de Sant Joan amb parades de productes artesans i nadalencs. S'hi poden trobar pessebres, figuretes, avets, complements, productes de decoració, productes alimentaris... A més de les parades també hi ha diferents activitats, com tallers infantils, de fanalets, d'elaboració de torrons... I, per fer caliu, a la vesprada hi ha una xocolatada popular.
En el marc del Mercat de Nadal també es fa el Mercat de la Joguina que aplega parades especialitzades en jocs i joguines i la taula d'intercanvi de joguines, un espai perquè els nens i nenes puguin dur joguines en desús i intercanviar-les per altres. Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col•laboració entre el CEA Alt Ter i l'AMPA de l'Institut Escola Sant Joan de les Abadesses, a més dels organitzadors del mercat. Les joguines que es queden al taulell es lliuren a nens i nenes de famílies amb pocs recursos.

Aplec de Santa Llúcia

Se celebra el diumenge de desembre més proper al dia dedicat a aquesta santa a l'ermita de Santa Llúcia de Puigmal. S'hi fan diverses audicions de sardanes i es fa una missa solemne. En algunes edicions s'organitzen sortides a peu o en BTT des de la població fins a l'ermita.

Jovenàlia

El Grup Esplai Somnis organitza anualment el Parc Infantil de Nadal Jovenàlia que té lloc al Pavelló d'Esports Municipal de Sant Joan de les Abadesses.
Al recinte esportiu la mainada que participa al Jovenàlia hi pot trobar des de castells inflables, a una ludoteca amb un circuit de psicomotricitat pels més menuts, passant per jocs gegants i múltiples tallers de maquillatge, d'argolles i estrelles nadalenques, i dibuix i pintura, entre d'altres. L'accés és gratuït i les activitats estan pensades per nens i adolescents de fins a 14 anys.

Patge Reial

Com ja és tradicional, any rere any, el Patge Reial de Ses Majestats els Reis d'Orient visita Sant Joan de les Abadesses. El Patge arriba a la vila amb una cercavila que finalitza al Palau de l'Abadia, on recull totes les cartes dels nens i les nenes. A continuació, té lloc un espectacle d'animació infantil.

Cap d'Any

La nit del 31 de desembre compartim el brindis i els bons propòsits a la Gran Revetlla de Cap d'Any que organitza la Comissió de Festes de Sant Joan de les Abadesses al Pavelló Municipal d'Esports.