TwitterFacebookYoutubeRSS

Medalla Isaac Albéniz 2012

web graneConsiderat per la crítica com "un pianista en camí exemplar", Luis Grané és un dels noms més buscats entre les promeses del panorama pianístic actual. Grané serà a Sant Joan de les Abadesses per oferir el Concert de Nadal d'enguany, un concert molt especial en el que interpretarà peces d'Albéniz, Liszt i Chopin. 

El concert tindrà lloc, el 25 de desembre, a les set de la tarda al claustre del Palau de l'Abadia. Venda anticipada d'entrades al Palau de l'Abadia - Oficina de turisme. Preu de l'entrada: 5 €


Des del seu debut al Palau de la Música Catalana de Barcelona per a Ibercamera, Luis Grané ha estat convidat a formar part de festivals de gran reconeixement internacional, com ara el Festival Pau Casals del Vendrell o el Festival Internacional de Piano de Santander.

La seva trajectòria l'ha portat a tocar en alguns dels auditoris més importants d'Espanya; com l'Auditori Nacional de Madrid, el Palau de la Música Catalana (el 22 de febrer de 2007, essent el pianista més jove en la historia d'Ibercamera), l'Auditori de Barcelona, etc. També ha actuat a diferents països com Cuba, Alemanya, Tunísia i, recentment, a Torí.

Ha estat guardonat amb nou primers premis, d'entre els quals destaquen els concursos Infanta Cristina i el Concurs Internacional de Piano d'Andorra Alícia de Larrocha. L'any 2012, rep la Medalla Isaac Albéniz que distingeix el jove pianista per la seva interpretació del concert integral de la Suite Ibèria i reconeix la divulgació de l'obra mestra del compositor.

Les seves actuacions s'han enregistrat en directe per RNE, TVE, Radio Hamburg, Catalunya Música, TV Syria i TV Tunisia.

Nascut el 1986, Lluis Grané va començar els seus estudis musicals als vuit anys al costat de mestres com Alicia de Larrocha, Jacques Rouvier, Joaquín Soriano i Claudio Martinez Mehner, entre d'altres. Fins el 2009, va estudiar sota la direcció de Galina Egyazarova, rebent la distinció d'"alumne més destacat" de la càtedra de piano dos anys consecutius a l'Escola Superior de Música Reina Sofia. Aquesta distinció li va ser atorgada en ambdues ocasions per S.M. La Reina.