TwitterFacebookYoutubeRSS


cinemaEl monogràfic d'aquesta Festa Major de Sant Joan de les Abadesses, escrit per Marcel i Guifré Miquel i amb disseny de Jordi Canelles, ens apropa a quelcom que el vent s'endugué: els cinemes de Sant Joan de les Abadesses. La presentació es farà el dissabte 31 d'agost, a les 6 de la tarda, a la sala Arnau de Vilalba del Palau de l'Abadia.

Des de les primeres projeccions en cinematògraf, el 1907, anirem coneixent la història -i les històries- de les sales de cinema santjoanines: el Cinematògraf Bellapart, el Santjoaní, el Centre, el Familiar Cinema i el Cinema Montserrat. Llegirem sobre els problemes tècnics de les primeres màquines de projecció, el cinema durant la guerra, la imposició del NO-DO, la censura, la introducció del color, el cinemascope... fins a la lenta decadència abans de la seva desaparició.

Amb un bossa de crispetes a la mà, podrem anar girant fulls que ens ensenyaran que el cinema fou, sens dubte, la principal activitat de lleure durant la major part del segle XX a la nostra vila, i que no fou només un passatemps: esdevingué també la porta d'entrada de noves modes, maneres de fer i d'entendre el món que influiran en la societat de cada època.

La presentació es farà el dissabte 31 d'agost, a les sis de la tarda a la sala Arnau de Vilalba del Palau de l'Abadia.

cinema2Cartell de la projecció de Hace un millon de años al Cine Sanjuaní, l'any 1945

cinema2-2
El libro de la selva, projectada l'any 1945

 

Dissabte 21 d'agost - 18 h
Presentació del monogràfic de Festa Major
Sala Abat Arnau de Vilalba