TwitterFacebookYoutubeRSS

expo-web-chikakoL'obra de l'artista japonesa establerta a Ripoll, Chikako Taketani, que va morir aquest agost, serà la protagonista durant els propers mesos de l'exposició del Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses.

L'exposició s'inaugurarà divendres 6 de setembre a les 19 h, coincidint amb l'inici de la Festa Major, i es podrà veure fins el 24 d'octubre de 2013. Tot i que l'exposició ja estava programada des de feia mesos, durant la inauguració es farà un petit homenatge a l'autora. A partir de dos quarts de set, Eva Curto musicarà Altres Silencis.

Taketani era parella de l'artista ripollès Domènech Batalla i compartien estudi, a més d'haver preparat diverses exposicions de forma conjunta. Batalla ha estat l'autor del text que acompanya els tríptics d'Altres silencis i on explica que l'obra de Taketani és "un joc d'emocions sostingudes en una atmosfera suau i densa que ens fa entendre l'espai-temps" proposat a través d'un viatge on veurem gats, ocells, peixos i vaixells suspesos en l'aire que sembla un conte de fades.

En uns altres quadres hi apareixen també uns trens que segons l'artista ripollès "es troben immersos en el temps i són impregnats de màgia, fantasia i mirades perdudes" que Taketani "sabia extreure del seu món del Japó, on els trens van plens a vessar dins un silenci extrem, que són els altres silencis".

Per últim, també es podrà veure una sèrie de quadres on hi apareixen noies amb quimono on l'artista japonesa, segons Batalla, "arriba a un silenci pur, amb el qual ens deixa muts i sense alè, penjats en aquest núvol del temps".