TwitterFacebookYoutubeRSS

diabladesses mamutDesprés d’un temps de gestació, Sant Joan de les Abadesses tindrà una colla de foc: Les Diabladesses. L’estrena oficial de la colla o bateig, com no podria ser d’altra manera, es farà durant la Festa Major, el divendres 6 de setembre a les 23.30 h, just abans de l’Entrevoltes 2013. Els santjoanins estaran acompanyats dels Àngels Diabòlics de Sant Vicenç dels Horts i del seu Mamut Venux.

Per ara, Les Diabladesses tenen prop de 20 socis i alguns d’ells ja tenen experiència en altres colles de foc. Durant el darrer any han estat traient-se el títol que exigeix la Generalitat i els més experimentats han format la resta de la colla tant teòricament com pràctica. De moment faran dues actuacions a l’any, per Sant Joan i per la Festa Major.

El seu president, Salvador Vila, explica que "els carrers de la Vila Vella de Sant Joan tenen un encant especial i que esperen gaudir-lo moltes nits de festa i que molta gent participi al correfoc". En aquesta ocasió han comptat amb l’ajuda del Grup Esplai Somnis, que ha col·laborat en el bateig dibuixant i pintant llençols i altres elements per engalanar el recorregut.

diabladesses2

L’objectiu de la colla és créixer i, per això, animen a tothom qui ho vulgui a formar-ne part, i no descarten participar en altres festes fora del poble quan s’hagin consolidat. També tenen previst formar una colla infantil de diables perquè els més petits i petites s’iniciïn en aquesta tradició en un o dos anys. Vila també ha volgut agrair l’ajuda de les colles de Ripoll i Ribes per l’ajuda que els han ofert a l’hora de redactar els estatuts. 

Just aquest divendres Les Diabladesses també es donaran a conèixer a La Veu en la programació especial dedicada a les entitats. Podreu escoltar el programa a les 9, a les 13 i a les 19h, i també a http://entitats.santjoandelesabadesses.cat