TwitterFacebookYoutubeRSS

Cartell Grito 2013 webEl 21 de setembre se celebrarà, per novè any consecutiu, la Festa del Grito a Sant Joan de les Abadesses. Aquesta activitat s'ha consolidat per als mexicans residents a Catalunya com una de les millors festes pàtries mexicanes dels Països Catalans, en part perquè se celebra a la població natal de Jaume Nunó i Roca, compositor de l'himne nacional Mexicà. La festa, a més de commemorar la independència de Mèxic, també serveix per enfortir l'agermanament de la nostra vila amb San Luis Potosí, la població on va néixer Francisco González Bocanegra, l'autor de la lletra de l'himne.

Com cada any la plaça Major s'omplirà de parades de diversos productes mexicans, actuacions musicals i de dansa i activitats per als més menuts per tal d'assaborir una mescla del més representatiu de les celebracions mexicanes més tradicionals. La jornada comptarà amb una conferència musicada a càrrec del Sr. Luis Castañón sobre la vida i música de Manuel M. Ponce i, com no podria ser d'altra manera, el Grito de Independencia, a càrrec de la Sra. Norma Ang, Cònsol Encarregada del Consolat General de Mèxic a Barcelona. 

Actes de la Festa del Grito a Sant Joan de les Abadesses
DISSABTE, 21 de SETEMBRE

A partir de les 10 h - a la plaça Major, parades artesanes de productes mexicans

10.30 h - Al Camp Municipal d'Esports, partit amistós de futbol entre mexicans i santjoanin

11 h - A la plaça Major, gimcana infantil

12.30 h - A l'Auditori Jaume Nunó, conferència Manuel M. Ponce. Vida y música a càrrec del músic Luis Castañón. Intervindran el Sr. Albert Torras, Vicepresident de l'Associació Cultural Mexicano Catalana MEXCAT, i la Sra. Montserrat Tallant, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

16 h - A la plaça Major, trencament de pinyates, a càrrec de México Baila.

16.45 h - Balades i música popular llatinoamericana, a càrrec del Quartet Khyla.

17.30 h - Cabaret mexicà, a càrrec de México Baila.

19 h - GRITO DE INDEPENDENCIA, a càrrec de la Sra. Norma Ang, Cònsol Encarregada del Consolat General de Mèxic a Barcelona.
Seguidament, Himne Nacional de Mèxic amb l'acompanyament de la Coral del Casal Jaume Nunó i la sardana Un santjoaní a Mèxic, del Sr. Ramon Oliveras.

19.30 h - Actuació Mariachi Imperial Elegancia Mexicana i ballet México Baila.

Totes les activitats són gratuïtes i es faran a la plaça Major.

Organitza: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Consolat General de Mèxic a Barcelona i Consell Comarcal del Ripollès

GRITO2013 PROGRAMACIÓ

 

Per a més informació:
Centre Cívic
972 722 357 (tardes de 16 a 20 h, i dimarts, també, de 9 a 13 h)
Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.