TwitterFacebookYoutubeRSS

pah-pres-13Aquest divendres 13 de desembre, a les 17.30 h, a la sala d'actes de l'Ajuntament de Camprodon, tindrà lloc la presentació del servei educatiu del País d'Art i d'Història.

L'acte comptarà amb la presència i les intervencions de l'Il·lm. Sr. Esteve Pujol, l'Il.lm Sr. Ramon Roqué, l'Il·lm. Sr. Francis Manent, la Sra. Montserrat Tallant, la Sra. Aurèlia Greiveldinger i Sra. Aude Labadie.

Les viles i països d'art i d'història són una marca distintiva que el Ministeri francès de Cultura i Comunicació atorga a ciutats i territoris que construeixen un projecte cultural a partir del seu patrimoni. L'any 2009 es va presentar la candidatura del País d'Art i d'Història Transfronterer Les Valls Catalanes del Tec i del Ter, i des del 2010, es treballa per la sensibilització dels habitants, joves i visitants sobre el patrimoni, l'arquitectura i els paisatges del nostre territori. L'àmbit territorial del PAHT comprèn 31 municipis, catalans i francesos, des de la Vall de la Roma a l'Albera, la Vall del Tec i el Vallespir, i des de la Vall de Camprodon a Sant Joan de les Abadesses.

D'aquest projecte, s'ha creat i consolidat un servei i un equip que gestiona i treballa per la professionalització i la formació, per a la mediació i la interpretació del patrimoni, per la recerca científica i el desenvolupament territorial. L'any 2012, amb l'obtenció del label francès Servei Educatiu, es va integrar al servei un professor amb l'objectiu d'elaborar i consolidar l'oferta educativa, en francès i en català, que es donarà a conèixer en aquesta presentació pública.

Aquesta presentació s'adreça als Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, al Consell Comarcal i al Servei Educatiu del Ripollès, als ajuntaments i regidories del territori, als representants deks centres educatius, ampes i entitats i associacions relacionades amb el món de l'educació.