TwitterFacebookYoutubeRSS

Sant Isidre 2014 diptic PORTADAL’esdeveniment principal i més popular serà la Fira de Sant Isidre (dissabte 3 i diumenge 4 de maig), que enguany arriba a la seva 50a edició, però els actes comencen, ja, aquest dimarts 29 d’abril amb una jornada tècnica adreçada a ramaders que es farà al Palau de l’Abadia.

A partir de les 10.15h, i després de la presentació de l’alcalde Ramon Roqué i del president de l’Associació de Ramaders del Ripollès, Ramon Carbonell Casals, hi haurà una conferència sobre els ajuts directes de les noves PAC (2014-2020), a càrrec de Lluís Ros Tura, Cap de la secció d’agricultura dels Serveis Territorials del DAAM a Girona i de Joan Casas Capdevila, cap de l’oficina comarcal del DAAM al Ripollès. Per acabar la jornada, el director comercial de l’empresa Electroacústica Barreu SL d’Osca, Joaquín Gracia Armengol, farà una conferència sobre la localització i el seguiment de bestiar mitjançant la utilització de la tecnologia GPS/GSM i la comunicació via satèl·lit. La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través del Consorci Ripollès Desenvolupament (per a més informació consulteu el cartell adjunt).

Durant el cap de setmana del 3 i 4 de maig es farà la tradicional Fira de Sant Isidre, que complirà mig segle de vida. A més de la mostra de bestiar autòcton, de la fira de productes artesans, l’exposició de tractors antics i de maquinària agrícola i de jardineria, el concurs mundial de munyir a mà..., per celebrar l’efemèride de la 50a edició, diumenge s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “50 anys de la Fira de Sant Isidre” amb la presència de l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué i Riu, el director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala i Casarramona i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura a Girona, Vicenç Estanyol i Bardera.

El dimecres 14 i dijous 15 de maig es faran les activitats més tradicionals, com la degustació de coca, llonganissa i vi dolç al voltant de la foguera de Sant Isidre, l’Ofici Solemne, la benedicció de tractors i el dinar de germanor.

Totes aquestes activitats estan organitzades pels Pabordes de Sant Isidre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, La Caixa, la Cooperativa Agrícola SAT Sant Antoni de la Miranda, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Ripollès.

Cliqueu la imatge per veure-la més gran:

Sant Isidre 2014 diptic INTERIORbo