TwitterFacebookYoutubeRSS

Una mica d'història

La fórmula jurídica que hi havia abans de la Fundació era el d'un organisme autònom municipal, a través del qual funcionava l'hospital municipal.

L'hospital municipal de Sant Joan era un més dels nombrosos hospitals que havien existit arreu dels municipis del Pirineu català. En el cas concret de Sant Joan, val a dir que el seu origen és encara més antic: caldria datar-lo cap al segle X, època en la qual es fundà el monestir femení, del qual fou la primera abadessa Emma.

L'hospital municipal sempre havia estat gestionat per monges. A mitjan 1999 van anunciar que marxaven. La Junta de l'Hospital decidí contractar un director-gerent que assumís la direcció tècnica i la gestió del centre.

Durant l'any 2000 s'estudien fórmules jurídiques que s'ajustin millor a la nova situació i que ajudin a projectar l'atenció assistencial a les noves i futures necessitats d'una població cada cop més envellida.

A mitjan 2001 es crea la Fundació Emma, de caràcter benèfic i assistencial, sense fi lucratiu. Prèviament, la Junta de l'hospital i el ple del govern municipal havien dissolt l'organisme autònom municipal: l'hospital municipal.