TwitterFacebookYoutubeRSS

PORTADA_PETITACoincidint amb la Diada de Sant Jordi, aquest dilluns es va posar a la venda la tercera edició d’aquest magazín semestral confeccionat per un consell de redacció de voluntaris, que treballen en coordinació amb la regidoria de Cultura de l'Ajuntament. SJA, la revista de la gent de Sant Joan de les Abadesses obre aquest número amb un breu repàs als prop de 40 anys d’història de “La Guarderia Municipal” escrit per la Junta de l’AMPA de la Llar d’Infants Molí Petit.

En l’apartat de Sant Joan al món coneixerem més coses de la Clàudia Till, que fa 18 anys que viu a Sidney; i sabrem com la Hanae Haje va deixar Tànger per venir a viure a Sant Joan, a la secció del món a Sant Joan. La revista també inclou una entrevista a Joan Morera Crosas exferreter del poble, un reportatge sobre l’empresa M Look de Jordi Muro i un article on coneixeremels nous veïns de la Colònia Espona.

portada_sencera

També hi trobareu un repàs als cinc anys de funcionament de l’ecomuseu del Molí Petit que acull el Centre d’Educació Ambiental Alt Ter (CEA Alt Ter), podreu saber quin són els records de Josep Lluís Garcia del seu viatge al Vietnam, hi veureu un recull de les diferents exposicions que ha acollit l’Espai d’Art l’Abadia i entendreu perquè tothom parla del grup Txarango del santjoaní Alguer Miquel. En l’apartat d’història ens aproparem a la vida i obra de Pere Jou, restaurador del Bon Lladre del Santíssim Misteri i del Retaule de Santa Maria la Blanca; retrocedirem en el temps per conèixer els poumistes de la vila, ara que es compliran 75 anys dels Fets de Maig; esbrinarem què hi fa, a Sabadell, una placa de carrer amb el nom del santjoaní Francesc Bellapart i Roca; i estrenarem El racó de l’arxiver, on Jordi Roca ens explicarà què és Can “pela i deu”.

La revista també conté les seccions habituals dedicades a les entitats (Associació de Dones i Temperi Musical), a les noves publicacions sobre el poble i les receptes de les mestresses del Casal de Jubilats i Pensionistes. L’article d’opinió d’aquest número és del periodista santjoaní Àlex Bosch que ha volgut recordar el seu oncle Josep Dalmau, titulat L’home que va arribar lluny.

Es pot comprar a les llibreries i a l'Oficina de Turisme de Sant Joan i té un preu de 2 euros.