TwitterFacebookYoutubeRSS

Assumpció MateuDesprés de la bona acollida que va rebre el primer col·loqui “Aproximació a l’art contemporani”, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan ha programat una nova conversa amb artistes, crítics i estudiosos per parlar de les expressions culturals més actuals per aquest dissabte 30 de juny, a les 18.30 h, al Palau de l'Abadia.

Els protagonistes d’aquestes segones converses seran Eudald Camps, nascut a Ripoll, llicenciat en Filosofia i en Història de l’Art, crític d’art i comissari independent; Eduard Carbonell, catedràtic en Història de l’Art especialitzat en patrimoni cultural i museologia de la Universitat de Girona i vicepresident de la Junta de Museus de Catalunya; i Assumpció Mateu, pintora i doctora en Belles Arts. L’acte estarà presentat per el periodista cultural del 9 Nou Jordi Vilarrodà.

Precisament, després del col·loqui s’inaugurarà l’exposició d’Assumpció Mateu La mirada del paisatge interior. Es tracta d’una sèrie de pintures de la gironina que, segons la historiadora de l’art Glòria Bosch, és un “viatge a l’encontre d’un mateix” a través d’una actitud que “s’allibera de la forma donada i tan sols el flux, el moviment intern, aconsegueix arribar a construir, a expressar-se a través del gest, el color, la matèria l’espai...”

 Biografia de l’autora:

Assumpció Mateu va néixer a Girona l’any 1952. El 1970 inicià els estudis de pintura a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, que finalitzà el 1975, alhora que estudia Disseny Gràfic a l’Escola Elisava de la mateixa ciutat. A partir del 1979 es dedica a l’activitat docent com a professora de pintura a la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de la Universitat Central de Barcelona. L’any 1988 obté el grau de doctora en Belles Arts per la Universitat Central de Barcelona, amb la tesi Percepció: Color i Pensament.

Ha publicat diversos llibres i algunes de les seves obres formen part de col·leccions privades a Suïssa, França, Holanda, Itàlia, Bèlgica, Espanya, Irlanda, Finlàndia, Dinamarca, Líban, Aràbia Saudita, Estats Units i Canadà.