TwitterFacebookYoutubeRSS

baner cicleEl proper dissabte 7 de juliol, tindrà lloc, a les 19 h, la presentació del XVII Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau, a la Sala Abat Arnau de Vilalba del Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses. L’acte comptarà amb la presència del crític literari Sam Abrams que oferirà la conferència “El comte Arnau de Joan Maragall: la prehistòria”.

 A continuació,  el Sr. Ramon Roqué i Riu, Alcalde de Sant Joan de les Abadesses i, la Sra. Montserrat Tallant i Descamps, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses faran una presentació dels espectacles i activitats que s’han programat dins del XVII Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau. En acabar la presentació, hi haurà una degustació del dolç del comte Arnau a càrrec dels flequers i pastissers de la vila.

Per veure la programació completa del cicle cliqueu aquí. 

Conferència de Sam Abrams:
“El comte Arnau de Joan Maragall: la prehistòria”

 Si bé el Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau sempre ha tingut entre un dels seus objectius el de fomentar la creació contemporània entorn del mite, en aquesta conferència de presentació del cicle en descobrirem els orígens. El crític literari Sam Abrams desgranarà tots els condicionants i referents personals, literaris, musicals, culturals i filosòfics que van empènyer el poeta a escriure el poema El comte Arnau, la seva obra mestra, juntament amb la tragèdia en vers, Nausica

Sam Abrams, un dels majors experts en literatura catalana contemporània

Sam Abrams (Beckley, West Virginia, 1952) és un poeta, traductor i assagista, a més de ser un dels crítics i teòrics més importants de la literatura catalana de tots els temps. Com a poeta ha publicat, entre d'altres, Calculations... (1997), Oda a un ase i altres poemes, (1999), T'estimo. Més de cent poemes d'amor i desig (2002) i La mirada estrangera (2005). També és autor de  Tenebra blanca (2001), la primera antologia de poemes en prosa de la literatura catalana contemporània. Ha traduït una vintena de volums de poesia catalana moderna a l'anglès, així com Poemas de Thomas Hardy (2001), juntament amb Joan Margarit; Jo no sóc ningú.  Qui ets tu? (2002), una antologia de poemes d'Emily Dickinson, traduïts en homenatge a Marià Manent; i Vers projectiu (2006), el llegendari assaig sobre teoria poètica de Charles Olson. També ha treballat com a curador de diverses edicions: Poesia anglesa i nord-americana (1994) i El llarg dinar de Nadal (2000) de Thorton Wilder, entre d'altres.

 Al llibre Llegir Maragall, ara, (Proa, 2010) Abrams demostra ser un especialista sobre el poeta. Ofereix, amb passió i rigor, una visió completament nova de l’obra poètica de Maragall i reivindicar-ne el mestratge artístic, la intel·ligència, la humanitat i la plena modernitat i vigència.

 

Espectacles del cicle:

- 14 de juliol, 22 h, Era d’en Serralta – A la casa d’enlloc de Roger Mas
- 21 de juliol, 22 h, claustre del Monestir – Terra de Monestirs, amb la Cobla Flama de Farners
- 4 d’agost, 22 h, claustre del Monestir – Pyrene, de l’Esbart Sant Martí de Barcelona Ballet Folklòric dels Països Catalans

 L’entrada a cada espectacle té un preu de 12 € i l’abonament per als tres espectacles, 30 €

Activitats complementàries:

- 3, 10, 17 i 24 d’agost, a les 21.30 h, Era d’en Serralta - Sopar i espectacle Alimentem el Mite (18 €)
- 28 i 29 de juliol, a partir de les 10 h, Vila Vella - Mercat del Comte Arnau
- 18 d’agost, 21 h, absis del Monestir – Caminada nocturna Cercant les petjades del comte Arnau