Ja podeu tornar a escoltar i veure la conferència de Sam Abrams "El comte Arnau de Joan Maragall: la prehistòria" íntegrament des de la pàgina de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. La xerrada formava part de la presentació del XVII Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau.

Durant prop de 50 minuts el poeta, crític i expert en literatura catalana va desgranar tots els condicionants que varen fer que Margall escrigués "indefectiblement" el poema del comte Arnau tal i com ho va fer. Entre d'altres, Abrams va destacar "la tirada de Maragall a la teatralitat i a l'alteritat; la preocupació per la cançó, la llegenda i el mite; la voluntat de contestar literàriament altres autors com Goethe i Verdaguer; la intenció de condensar les seves experiències i escriure la seva autobiografia; quallar les seves preocupacions per la gran obra d'art, l'obra d'art total; donar sortida a les seves reflexions filosòfiques sobre la vida, el paisatge, la història; i una gran reflexió crítica sobre la mateixa poesia", tal i com es pot observar a l'escoli, un fragment del comte Arnau on el mateix poeta parla amb un dels personatges.

Després de la conferència es varen presentar els espectacles del cicle d'enguany que podeu consultar íntegrament clicant aquí.