TwitterFacebookYoutubeRSS

Arribem enguany al vintè aniversari del cicle. Vint anys amb l’objectiu de continuar donant vida a un dels mites fonamentals en les terres de parla catalana, el comte Arnau. Els celebrarem amb música, dansa i teatre, tres ingredients que no han faltat mai en la programació. Destaquem els espectacles Som i Serem de l'Esbart de Rubí, l'estrena d'una obra sobre el comte Arnau d'Albert Guinovart, i Arnaus del SAT Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses.

Presentació del cicle

EL COMTE ARNAU: VISIONS I VERSIONS D'UN MITE DEL SEGLE XVI AL SEGLE XXI 
CONFERÈNCIA A CÀRREC DEL CRÍTIC LITERARI SAM ABRAMS 
11 DE JULIOL DE 2015, A LES 18 H. PALAU DE L’ABADIA

Un resseguiment històric de la tradició artística de la recreació de la figura del comte Arnau, des del naixement de la cançó a darreries del segle XVI o començaments del XVII fins als nostres dies.

LES ÀNIMES DEL COMTE. L'ESPECTRE DEL COMTE ARNAU I LA PROCESSÓ D'ESPERITS CONDEMNATS 
ESPECTACLE DE CARRER
11 DE JULIOL DE 2015, A LES 22 H. INICI A LES CINC FONTS

Si quan cau la nit, sentiu els udols dels llops i el clam d'un corn... amagueu-vos a les vostres cases, tanqueu portes i finestres! L'Ànima del comte, sorgirà de les tenebres, cavalcant condemnada, per trobar el seu amor. Aneu amb compte si us creueu amb el seu seguici de torxes i foc, ja que qui amb els seus ulls el vegin, hi quedaran també lligats per tota l'eternitat!

Es tracta d'una activitat participativa oberta a tot el poble. Els participants esperaran el comte a Les Cinc Fonts i un cop apareixi el comte entre udols de llops i el so d'un corn, una processó pagana s'obrirà pas en la foscor com una serp de foc. Al seguici del comte Arnau i el seu cavall l'acompanyaran les ànimes en pena encaputxades, els focs follets, un retronar de tambors que marcaran el pas de seguir, estendards..., fins al Palau de l'Abadia, on el comte recollirà Adelaisa amb el seu cavall. Un cop junts, la marxa continuarà fins a la plaça Major on Arnau tornarà a l'infern. Neix una tradició, continua la llegenda.

Tothom qui vulgui formar part de la marxa pot posar-se en contacte amb l'Oficina de Turisme.


Espectacles

SOM I SEREM - ESBART DE RUBÍ
18 DE JULIOL DE 2015, A LES 22 H. CLAUSTRE DEL MONESTIR

L'Esbart de Rubí és una entitat cultural històrica amb experiència en la producció i presentació d’espectacles de dansa, en la conservació del llegat cultural del nostre país i en la difusió de les tradicions catalanes. Proposen coreografies carregades de significat: Places i envelats reivindicant futur per a la nostra dansa; Som i serem, reivindicant futur per al nostre país, amb paraules de Joan Maragall; i Les Gitanes, reivindicant la nostra tradició de dansa, d’allà on venim.

Intèrprets: Cos de Ball de l'Esbart Coreografies: Jordi Rubio, Joan Serra i Albert Sans Músiques: Arnau Vilà, Joan Figueres i Jordi Núñez Director: Jordi Rubio 

201506-ESBART

 COMPRA LES ENTRADES ONLINE 


 
EL MITE DEL COMTE ARNAU FET MÚSICA - ALBERT GUINOVART & ALART QUARTET
25 DE JULIOL DE 2015, A LES 22 H. CLAUSTRE DEL MONESTIR

Viurem l’estrena creada per l’ocasió del quintet El Mite del comte Arnau, la darrera obra d'Albert Guinovart, compositor de Mar i Cel, que a manera de “poema simfònic” o de banda sonora, ens narra amb música les peripècies d’aquest llegendari personatge. A la primera part podrem sentir una de les partitures més celebrades del repertori de música de cambra, el Quintet Op. 44 de Schumann. A la segona part, a part de l'estrena de l'obra sobre el comte Arnau, podrem escoltar una altra composició d'Albert Guinovart, titulada Austràlia, de 1993.

201506-GUINOVART

 COMPRA LES ENTRADES ONLINE 


 
ARNAUS – SAT TEATRE CENTRE
1 D'AGOST DE 2015, A LES 22 H. CLAUSTRE DEL MONESTIR

Arnaus de Josep Garriga és la proposta teatral que presenta el SAT Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses enguany. Una estrena que catalitza tota l’essència de la llegenda. Recollint la tradició de la nostra literatura, veurem l’Arnau de Sagarra, Maragall i Bartra, tres visions del comte al llarg del temps, demostrant que la seva ànima perdura per tota l’eternitat. I, com a commemoració de les seves representacions durant molts anys en el cicle, un record als espectacles que han creat inspirant-se en el comte. Arnau, ahir, ara i sempre. Arnau, mots i poemes, passió i desassossec.

201506-COMTEARNAUSAT

 COMPRA LES ENTRADES ONLINE 


Venda d’entrades: 

Palau de l’Abadia - Oficina de Turisme
Plaça de l’Abadia, 9 
17860 Sant Joan de les Abadesses 
Telèfon 972 72 05 99 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Esbart de Rubí – Albert Guinovart & Alart Quartet – SAT Teatre Centre
Preu de cada espectacle: 12 euros 
Abonament per als tres espectacles: 30 euros 


Off-Arnau

MERCAT DEL COMTE ARNAU
25 I 26 DE JULIOL, A PARTIR DE LES 11 H, A LA VILA VELLA SANT JOAN DE LES ABADESSES
Reviu els temps feudals del comte Arnau a través del seu mercat. Els carrers de la Vila Vella s’ompliran de firaires i artesans, de música i espectacles, d’olors i sabors que permetran endinsar-nos en el passat medieval. Els desitjos del comte Arnau La història del comte Arnau en uns escenaris màgics. Consulta totes les activitats a la pàgina web del Mercat del Comte Arnau. Allà hi trobaràs ofertes d'allotjaments per passar el cap de setmana a Sant Joan de les Abadesses amb descompte. Si ja teniu l'allotjament, també pots aconseguir un descompte per al concert d'Albert Guinovart.

 ACTIVITATS DEL MERCAT DEL COMTE ARNAU 

201506-MERCAT-COMTE-ARNAUFoto: Marc Cargol

201506-MERCAT-COMTE-ARNAU2Foto: Marc Cargol

ELS DESITJOS DEL COMTE ARNAU
VISITA DRAMATITZADA 
5, 12, 19 I 26 D’AGOST, A LES 21 H, AL PALAU DE L’ABADIA

VISITA DRAMATITZADA I SOPAR GASTRONÒMIC
12 I 19 D'AGOST DE 2015, A LES 21 H, AL PALAU DE L'ABADIA

Els racons més suggestius de Sant Joan de les Abadesses en són l'escenari. La vida del comte Arnau és el tema. Un recorregut dramatitzat i fascinant és l'experiència. Viuràs una nit singular recorrent  la vida del comte Arnau. T'immergiràs  en un conte que representa la vida del mític personatge d'una forma planera i emocional.

Els dies 12 i 19 d'agost gaudirem d'un menú gastronòmic de la cuina del comte Arnau. Podreu degustar diferents tastets d'alguns dels restaurants de la vila en un lloc emblemàtic, l'Era d'en Serralta. Celebrem el vintè aniversari amb un sopar de festa.

Els desitjos del comte Arnau
La història del comte Arnau en uns escenaris màgics 
Visita dramatitzada > 6 euros 
Visita dramatitzada i sopar gastronòmic > gratuït – fins a 6 anys / 12 € - fins a 12 anys / 25 € - adults / 20 € - només sopar
Places limitades

 COMPRA LES ENTRADES ONLINE 


 

EL PLAT I EL DOLÇ DEL COMTE ARNAU
Podreu degustar el plat i el dolç del comte Arnau als restaurants, a les fleques i a les pastisseries de la vila, inspirat en els receptaris de la cuina medieval.


 

CERCANT LES PETJADES DEL COMTE ARNAU
CAMINADA NOCTURNA 22 D’AGOST, A LES 21. SORTIDA DE L’ABSIS DEL MONESTIR

Descobriràs els camins que recorria el comte Arnau pels voltants de Sant Joan amb aquesta passejada nocturna. Durant el recorregut hi haurà ressopó per a tots els participants. Per a participar en aquesta activitat és obligatori l’ús de calçat adequat i un lot o frontal.

Inscripcions a la caminada nocturna Cercant les petjades del comte Arnau, també, al Palau de l’Abadia



EXPOSICIÓ:
EL COMTE ARNAU. PAISATGE I LLEGENDA DEL FOTÒGRAF PAU GUERRERO

Amb el comte Arnau trobem que les llegendes estan vinculades a aspectes físics del paisatge, els quals, per la seva presencia estable en el temps, fan que el mite sigui memorable, alhora que funcionen com a testimoni d’aquest. Amb aquesta exposició el fotògraf Pau Guerrero proposa resseguir el mite del comte Arnau a través dels paisatges vinculats a la llegenda. L'exposició es podrà visitar del 4 de juliol al 16 d'agost de 2015, al Palau de l'Abadia.

EXPOSICIÓ:
EL MITE SOBRE PAPER

Un repàs de les versions literàries, musicals i de recerca etnològica sobre el comte Arnau a través de documents del Centre de Documentació del Mite del comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses. Completa l'exposició el manuscrit original del poema de Joan Maragall, cedit per la Biblioteca de Catalunya. L'exposició es podrà visitar del 4 de juliol al 16 d'agost de 2015, al Palau de l'Abadia.


VISITES GUIADES EMMARCADES DINS DEL 
XX CICLE DE REPRESENTACIONS DEL MITE DEL COMTE ARNAU

JULIOL
DISSABTE 4, 11, 18 I 25 DE JULIOL, A LES 16.30 H
SANT JOAN DE LES ABADESSES, LA JOIA DEL ROMÀNIC

AGOST
DE DIMARTS A DIVENDRES I DIUMENGES D’AGOST, A LES 12 H 
DISSABTE 1, 8, 15, 22 I 29 D’AGOST A LES 16.30 H
SANT JOAN DE LES ABADESSES, LA JOIA DEL ROMÀNIC

Punt de sortida: Oficina de Turisme – Palau de l’Abadia. Per a més informació i reserves:

Palau de l’Abadia - Oficina de Turisme

Plaça de l’Abadia, 9 
17860 Sant Joan de les Abadesses 
Telèfon 972 72 05 99 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.