fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Via Verda: Ruta del Ferro i del Carbó

La  Ruta del Ferro i del Carbó  és un traçat de via verda de 12 km. Segueix l'antic traçat de la via del tren i les vagonetes que portaven el carbó de les mines d'Ogassa.

És ideal per fer en família, en bicicleta o a peu, per la seva poca dificultat. Surt de Ripoll, del pàrquing de Can Guetes on hi trobareu el CAT (Centre d'Acollida Turística) i el Centre d'Interpretació de la Via Verda, on es poden llogar bicicletes, i arriba a Sant Joan de les Abadesses, al Parc de l'Estació, on es pot continuar de camí cap a  Ogassa.

Continuar llegint

Pirinexus

 

Pirinexus és una ruta cicloturista circular transfronterera que uneix els territoris situats a banda i banda dels Pirineus orientals. El recorregut principal de la ruta té una longitud total de 353 km, als quals s'afegeixen 175 km d'itineraris complementaris que permeten arribar als llocs d'interès especial propers a la ruta. De tot el conjunt, pràcticament la meitat dels recorreguts discorren per vies verdes i la resta per camins rurals i carreteres amb una intensitat de trànsit baixa. Està pensada per poder fer-la per etapes.

Continuar llegint

Centre BTT del Ripollès

 

El Centre BTT del Ripollès, posa a la vostra disposició 21 rutes senyalitzades amb 4 nivells diferents de dificultat.

Amb més de 500km per les tres valls del Ripollès; Vall de Camprodon, Vall de Ribes i Baix Ripollès.

Trobareu el Punt d'Acolliment a l'Alberg rural Ruta del Ferro, situat a peu de la via verda al Parc de l'Estació, on s'ofereix informació sobre les rutes i lloguer de bicicletes, entre d'altres serveis.

Continuar llegint

Zona BTT

Zona BTT neix de la iniciativa de l'empresa Bikexperience de Camprodon que juntament amb l'alberg Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses volen oferir una de les zones més grans del Sud d'Europa, ubicada a la comarca de Ripollès dins el Pirineu de Girona, per practicar mountain bike.

Més de 1000 km de rutes formen l'espai d'oci pels ciclistes de muntanya, amb rutes de tots els nivells tant de cross country, enduro i passant per la via verda, amb tots els serveis inclosos.

Disposa de serveis d'allotjament, transport de ciclistes, guies i lloguer de BTT i GPS, etc.

Continuar llegint

La Ruta de la Transhumància

La Ruta de la Transhumància, segueix els camins i senders que utilitzaven els pastors per desplaçar el bestiar des del Ripollès fins al Vallespir i el Conflent. Aquesta ruta us permet apropar-vos a un trosset de la història i les vivències dels pastors transhumants del nostre territori.

La ruta es pot seguir amb set trams i està degudament senyalitzada. La podeu fer amb BTT o a peu.

Continuar llegint

Ruta del Ter

La Ruta del Ter és una ruta creada pel Consorci Alba-Ter que enllaça dos pols d'atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que ressegueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. Al llarg de tot aquest recorregut, que es pot fer a peu o amb bicicleta, es pot observar una gran diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa la ruta i, al mateix temps, pots degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d'allotjaments.

Continuar llegint

Ciclisme de carretera

El ciclisme de carretera és una de les disciplines esportives que cada vegada té més adeptes al Ripollès, comarca on alguns dels seus ports s'acosten als més exigents que podem trobar als Pirineus francesos o fins i tot als Alps. Les propostes del Ripollès són exigents físicament per la seva orografia i per l'alçada on es desenvolupa l'activitat, alguns d'ells han estat escenari de competicions com la Volta a Catalunya i la Volta a Espanya on ciclistes mítics com Miguel Indurain han coronat.

Continuar llegint