TwitterFacebookYoutubeRSS

El projecte de rehabilitació de l'ermita de Sant Antoni ha entrat en la segona fase, que consisteix en l'ampliació de l'edifici perquè en un futur pugui ser utilitzat com a allotjament i pugui acollir un negoci de restauració. Després d'una primera fase en què es va consolidar l'estructura de l'edifici existent, aquesta segona fase comportarà la seva ampliació en direcció est, per darrere de la construcció original, que mantindrà el seu protagonisme característic al cim de Sant Antoni que tots els santjoanins tenen en la memòria.

La nova construcció, d'uns 600 metres quadrats, aprofitarà la diferència entre la cota existent entre la casa i la feixa més baixa per fer-hi l'accés a una planta soterrada dedicada a serveis i instal·lacions generals. Aquest espai també estarà connectat amb la casa per un muntacàrregues i una escala interior. Part del nou edifici acollirà l'entrada al vestíbul i la recepció de la casa, a més d'una sala polivalent. L'ampliació es farà amb unes formes i volums que permetran que la construcció resultant es mantingui subordinada a l'edifici antic, com a una continuació. Està previst que l'actuació acabi durant aquest 2017. Les obres tenen un cost de mig milió d'euros que es finançaran amb recursos propis i amb subvencions de la Diputació de Girona.

La masia de Sant Antoni, immoble sobre el qual s'intervé, es va construir al segle XVIII i tingué ús de casa de pagès fins a mitjans del segle passat. Fou en aquesta època quan es convertí en un restaurant i fonda. Es tractava d'un espai molt popular, que acollia multitud de santjoanins i persones vingudes d'altres indrets atretes per la cuina casolana que s'hi oferia, sobretot els caps de setmana. El negoci va haver de tancar l'any 1997 a instàncies del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest projecte es busca la recuperació d'un espai emblemàtic, a la vegada que es potencia l'oferta de restauració i hotelera del municipi a l'entorn natural i lligada al patrimoni històric.

sant antoni 2a fase4

sant antoni 2a fase3