TwitterFacebookYoutubeRSS

dia memoria 2013Per segon any, prop de 200 campanars de pobles i ciutats catalanes repicaran a l'uníson en homenatge a tots els defensors de la llengua catalana. Es farà el dilluns 10 de juny (coincidint amb l'aniversari de la mort del poeta Jacint Verdaguer), a les 19 h, a l'absis de l'església de Sant Pol.  A més del repic de campanes al peu del campanar, a moltes poblacions també s'hi farà una lectura de poemes escollits pel santjoaní Ramon Cotrina.

Al nostre poble el recital anirà a càrrec de l'alumnat de l'Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses. Cotrina explica que s'han escollit poemes que puguin ser treballats pels alumnes; d'una banda, alguns de més populars com els de Jacint Verdaguer, i d'una altra, poemes que no són tan coneguts, com els d'Andrés Estallés. La coral Jaume Nunó de l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Joan, com en l'any passat, interpretarà diferents cançons sota la direcció de Ma Teresa Monclús. També, en motiu del centenari del naixement, interpretació de l'Himne del jubilat i lectura de poemes en record de l'il·lustre poeta santjoaní, Josep Picola i Soler. L'objectiu d'enguany de la Regidoria de Cultura de Sant Joan de les Abadesses és que més entitats del poble activin activament en la jornada.

Aquesta iniciativa va néixer de la reflexió d'un conjunt de persones d'Osona, el Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya, amb el suport d'Òmnium Cultural i amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, i té l'objectiu de consolidar-se com un homenatge a la llengua i la cultura catalana recordant aquelles persones que les han defensades i que mereixen un reconeixement.

Per a més informació:
Dia de la memòria