TwitterFacebookYoutubeRSS

ministrerswebL'arxiver santjoaní mn. Josep Masdeu va trobar per casualitat, a l'Arxiu del Monestir, un pergamí on hi havia copiades diverses cançons del segle XIII. Aquest petit cançoner de Sant Joan de les Abadesses formarà part del primer espectacle del XVIII Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau (dissabte 13 de juliol), un concert ofert per un dels millors conjunts mundials de música antiga: la Capella de Ministrers de València.

Sota la direcció de Carles Magraner, fa més de vint-i-cinc anys que realitza gires i concerts i participa en prestigiosos festivals d'arreu del món. La seva discografia abasta més de quaranta discos, que reflecteixen la seva tasca de recuperació i divulgació de la música antiga i els situa entre els millors grups de música antiga del món.

Ver vídeoLos conciertos de La 2 - Capella de Ministrers - 1ª parte Concert de la Capella de Ministrers per a Los Conciertos de La 2 de RTVE

Els trobadors van ser poetes i músics, i la seva activitat poètica i musical es va desenvolupar principalment entre les corts europees occidentals, especialment en la França dels segles XII i XIII així com en l'antiga Corona d'Aragó. Amb els trobadors, la música i la poesia es van combinar al servei de l'ideal de l'amor cortesà sent l'amor i el desamor el tema principal en la poesia trobadoresca, i la necessitat d'expressar-lo musicalment duu a l'establiment de diversos gèneres (cansó, pastorel·les, albades...).

Capella de Ministrers ens proposa un suggeridor viatge a l'època medieval de la mà de trobadors com Berenguer de Palou o Ponç d'Ortafà i d'obres de la mateixa època de Sant Joan de les Abadesses.

Dissabte 13 de juliol, a les 22h
'Amors e cançó: El cançoner de Sant Joan de les Abadesses
i trobadors de la Corona d'Aragó', de la Capella de Ministrers
Monestir de Sant Joan de les Abadesses

Per a més informació, podeu visitar la pàgina del XVIII Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau