TwitterFacebookYoutubeRSS

fotantigaACTUALITZACIÓ: Podeu escoltar la conferència íntegra de Joan Boadas des del final d'aquesta notícia

Des de fa uns mesos l'Arxiu Històric Municipal, l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i un grup de santjoanins aficionats a la fotografia estan treballant en un projecte que pretén crear un fons fotogràfic digital sobre el poble. A més de les imatges que ja es troben a l'arxiu, estan recollint fotografies de santjoanins i santjoanines, que les cedeixen temporalment perquè el grup de fotografia les puguin digitalitzar.

Qui deixa les fotografies, a més de recuperar els originals un cop escanejats i de disposar d'una còpia digital de qualitat per a un ús personal, pot escollir quin tractament de confidencialitat cal aplicar als seus documents i quins drets d'autor i de reproducció s'hi apliquen.

foto antiga sardanes a Sant PolSardanes a Sant Pol (sense data confirmada), una de les fotografies de l'exposició

Per tal d'explicar i donar un cop d'ull a la feina d'aquests col·laboradors s'ha preparat una exposició d'algunes de les fotografies més interessants i quasi inèdites que han trobat en aquests primers mesos de funcionament. Entre d'altres, s'hi podran veure una fotografia de la construcció del Pont Nou i una del ferrocarril, de principis de segle, a més d'altres fotografies de totes les èpoques. L'exposició es podrà veure durant el mes de febrer a l'entrada de l'Ajuntament, en horari d'oficina, tot i que el dissabte 15 de febrer es farà la presentació del grup de fotografia, format per Joan Pous, Enric Salvadó i Lluís Miquel.

Per tal d'arrodonir aquesta jornada dedicada a la fotografia, l'arxiver i especialista en fotografia Joan Boadas i Raset oferirà una conferència sobre l'evolució de la fotografia, dels temes que s'hi tracten, i de la importància que tenen les imatges en la documentació.


Dissabte 15 de febrer – 18 h
Presentació del grup de fotografia
Conferència Memòria, patrimoni fotogràfic i arxius amb Sr. Joan Boadas i Raset
Sala de Plens de l'Ajuntament
A partir del dia 7 de febrer, exposició de fotografies de Sant Joan de les Abadesses al vestíbul de l'Ajuntament


ACTUALITZACIÓ:
Podeu escoltar la conferència íntegra de Joan Boadas des d'aquest reproductor

{music}images/stories/laveu/talls/joanboadas{/music}