TwitterFacebookYoutubeRSS

nit-de-les-bruixespeque2Vespres en màniga curta, en tenim pocs al nostre poble, però l’estiu ja comença a treure el nas durant la Nit de les bruixes. De fet, el tret de sortida de l’estació més calorosa de l’any -que ens perdonin la llicència els astrònoms i meteoròlegs- és la nit de Sant Joan. 

Sí, l’estiu comença amb el solstici (que es calcula amb fórmules matemàtiques i pot canviar de dia segons l’any), però la revetlla de la nit del 23 al 24 és la primera gran festa popular de l’estiu i als santjoanins i santjoanines ens agrada celebrar-la. Com és habitual des de fa molts anys, ho fem amb un sopar popular disfressats de bruixes i bruixots a la plaça Major. Els encarregats d’amenitzar la revetlla després de l’àpat a l’aire lliure i el correfoc amb les Diabladesses pels carrers de la Vila Vella seran Maui Trio, que donaran pas a una disco mòbil per qui vulgui aprofitar la nit més curta de l’any.

No serà la primera activitat de la jornada ja que, com marca la tradició, la tarda del 23 de juny, la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses portarà la Flama del Canigó que haurà dormit al cim que va inspirar el poema de Jacint Verdaguer. El missatge d’enguany de la Flama del Canigó surt de la ploma del periodista Carles Capdevila, que destaca com aquesta tradició és un reflex del teixit associatiu i d’un poble organitzat, que “s’aixeca d’hora” i “fa camí”. No us n’avancem res més, perquè serà millor que l’escolteu dilluns 23, durant la recepció de la flama.

nit de les bruixes1El sopar popular de la Nit de les bruixes. FOTO: X. Pladellorens


Dilluns 23 de juny
Flama del Canigó i Revetlla de Sant Joan

18.15 h
Recepció de la Flama del Canigó
Monestir de Sant Joan de les Abadesses
Organitza: UE Sant Joan i Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

21 h
Revetlla de Sant Joan - Nit de les bruixes
Sopar popular, correfoc amb les Diabladesses de Sant Joan*, ball amb Maui Trio i disco mòbil
Plaça Major
Organitza: Comissió de Festes
Col·labora: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

*Recorregut del correfoc: plaça Major, c/ Corriols, c/Jussà, c/ Tints, c/ Major i plaça Major.
Els tiquets per al sopar es poden comprar a l’Oficina de Turisme