TwitterFacebookYoutubeRSS

web-annapagespetitEl proper diumenge 13 de maig, a les dotze del migdia, a l'Espai Art l'Abadia, s'inaugurarà l'exposició fotogràfica "Esteles" d'Anna Pagespetit.
En aquesta exposició, les persones, les seves ocupacions, els seus càrrecs, els seus lligams,... construeixen històries individuals, relats documentals que ajuden a construir la història. La història d'una societat, la industrial, a través de imatges que evoquen l'aparença d'una cosa absent i que sobreviuen a allò representat. 

L'exposició es podrà visitar a l'Espai Art l'Abadia, del 13 de maig al 25 de juny de 2012, de dilluns a dissabte de 10 a 14h i de 16 a 19h i els diumenges de 10 a 14h.

ANNA PAGESPETIT

L'Anna Pagespetit viu a Sant Joan de les Abadesses des de l'any 1988, on desenvolupa la seva activitat professional com a fotògrafa.

Llicenciada en Relacions Públiques i fotografia, a banda de la fotografia professional, l'Anna posa tot l'èmfasi en la basant artística, combinant el disseny i la creativitat amb les oportunitats que avui ens ofereixen les noves tecnologies.

En aquesta exposició, les persones, les seves ocupacions, els seus càrrecs, els seus lligams, el ritme... construeixen històries individuals, relats documentals que ajuden a construir la història. La història d'una societat, la industrial, que s'ha anat transformant.

Les grans estructures fabrils són joies de l'arqueologia industrial, grans estructures de ferro, vidre i obra, espais diàfans que guarden tipologies arquitectòniques d'una època, on la modernitat va fer realitat algunes de les seves utopies inicials: l'exercici del treball, la col·lectivitat, l'espai comú,... Ara molts d'aquests espais, les antigues estructures fabrils, s'han anat buidant, resten com testimonis permanents, escenaris d'un passat amb consciència de present que resten plens de rastres i esteles.

Una lectura interpretada d'aquests espais els converteixen amb protagonistes d'aquesta exposició.

Al llarg de la seva carrera, l'Anna Pagespetit ha participat en diversos seminaris i congressos de fotografia i, l'any 2006, va presentar la seva obra "Ardecia" la fossa del so que va ser exposada, també, al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses, a l'Albergueria de Vic, al Centre Cultural Europeu de la Natura – espai temàtic de l'Aigua i a Os de Balaguer.