TwitterFacebookYoutubeRSS

PIRINEXUS

Dimecres vam assistir a la presentació del projecte PIRINEXUS, una xarxa ciclable de 366 quilòmetres que unirà la demarcació de Girona amb el territori francès de parla catalana, potenciant la mobilitat turística sostenible i reforçant els vincles entre els dos territoris.

Aquesta anella es composarà de la xarxa de vies verdes existent, uns 150 km entre el traçat actual i el que està en creació, 100 km de rutes ciclables i vies verdes a França, 35 km al Ripollès, 55 a l’Alt Empordà i 30 al Baix Empordà, aproximadament. On no existeixi xarxa de carrils bici, s’adequaran carreteres de baixa intensitat de trànsit, es segregaran trams o es crearan espais de seguretat.

El projecte s’ha desenvolupat durant els darrers tres anys entre el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el Conseil Général des Pyrénées-Orientales i el Pays Pyrénées-Méditerranée, dins el programa  POCTEFA finançat amb fons europeus.

L’alberg Ruta del Ferro, degut a la seva situació estratègica serà un punt d’acolliment dels usuaris d’aquesta ruta. Tots els participants podran gaudir d’allotjament i serveis per tal de fer una aturada al camí i encarar la següent etapa amb plena garantia.

Estem molt contents i il·lusionats de participar d’aquesta iniciativa que esperem ens aportin molts viatgers per les nostres contrades.

pirinexus