TwitterFacebookYoutubeRSS

NIT BRUIXES3La del 23 al 24 de juny és la nit més curta de l'any. Ho és pels fenòmens astronòmics, però també perquè, com diu la lletra de la cançó de Sisa, "les flames del foc, la nit tornen dia". Avui, l'origen celta i supersticiós de la nit al voltant del foc i les supersticions s'ha perdut, però a Sant Joan continua viu gràcies a la Nit de les Bruixes. La recepta, la mateixa que ha fet que la plaça s'ompli cada 23 de juny: sopar popular a la plaça Major, cercavila amb mulasses i diables, foguera, ball amb Carles Xandri i Los Pachucos i, per acabar la nit, disco mòbil. És una activitat organitzada per la Comissió de Festes i podreu comprar els tiquets a l'Oficina de Turisme.

Consulteu aquí el recorregut de la cercavila amb les mulasses i diversos consells de seguretat.

Aquell mateix dia també viurem l'arribada de la Flama del Canigó que haurà sortit la mitjanit del 22 al 23 del cim d'aquesta muntanya per escampar-se arreu dels Països Catalans. Enguany el text que acompanya la flama és del capellà, historiador i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, Antoni Pladevall, i que recorda el llegat dels poetes Salvador Espriu i Vicent Andrés Estellés.

Una setmana més tard, ja deixant enrere la diada de Sant Joan, la plaça Major s'omplirà una altra vegada de veïns i veïnes en la Revetlla de la Vila Vella. Com és habitual hi haurà activitats infantils, xerinada i escuma per als més petits, i a les nou, sopar popular i ball amb el grup Maracaibo. Ho organitza l'Associació de Veïns de la Vila Vella.

NIT BRUIXESNit de les Brúixes. Fotografia de Guifré Miquel

DIUMENGE 23 DE JUNY
NIT DE SANT JOAN

18 h
Recepció de La Flama del Canigó
Claustre del monestir 

21 h
Nit de les Bruixes
Plaça Major

DISSABTE 29 DE JUNY
REVETLLA DE LA VILA VELLA

18 h
Activitat infantil, xerinada i escuma
Plaça Major

21 h
Sopar popular i ball amb el grup Maracaibo
Plaça Major

 cartell nit bruixes