TwitterFacebookYoutubeRSS

carlesmartinezDissabte 20 de juliol viurem l'estrena de l'espectacle Sotarrel, ideat i creat pel compositor i guitarrista Joan Carles Martínez Prat, que combina les disciplines artístiques de música, dansa, poesia i imatge, cercant el llenguatge de tradició i modernitat. És un cant a la terra, a les muntanyes, a les persones que han fet el caràcter dels indrets, retrobant un espai en el temps present en la memòria. S'inspira en les muntanyes, paisatge i persones de Feitús (Vall de Camprodon), les estacions, l'espai natural... "Recita passat i present, sona la música i balla la dansa".

 En acabar l'espectacle, el públic podrà conversar amb els artistes.

20 de juliol de 2013 a les 22 h
Sotarrel: un cant a la terra. Idea i creació de Joan Carles Martínez

Era d'en Serralta

 


 

Joan Carles Martínez Prat

Néix l'any 1959 a Barcelona, ciutat on inicia els primers estudis de música, S'interessa per la música de Jazz i realitza estudis de guitarra i harmonia de jazz amb el guitarrista americà Sean Leavit i paral.lelament, de forma autodidacta comença a estudiar la guitarra clàssica, camí que el portarà a ingressar en el Conservatori Superior de Música de Barcelona on finalitza estudis de grau mig de guitarra, conjuntament amb els estudis d'harmonia, contrapunt i música de Cambra.

Becat pel Ministeri de Cultura, es trasllada a la ciutat d'Alacant per cursar el grau superior de guitarra amb el mestre José Tomàs, obtenint Menció Honorifica al finalitzar la carrera.Ha realitzat Master Classes de guitarra i interpretació amb David Russell i Manuel Barrueco, i de música antiga amb el llaüdista Hopkinson Smith i Wiliam Waters. Forma el 'Quartet Almodis' (trio de corda i guitarra ), grup amb el que realitza concerts a diverses ciutats de l'Estat Espanyol ( Alacant, Palma de Mallorca, Madrid, València..). Ha efectuat enregistraments per Catalunya Ràdio i per la Televisió Catalana (T.V.3).

Ha sigut assessor dels cursos de formació permanent del professorat del l.C.E. de la Universitat Autònoma de Barcelona i Girona. Realitza els estudis de contrapunt, fuga i composició amb Benet Casablancas, Miquel Roger i Josep Soler . Ha realitzat treballs d'investigació sobre la música dels compositors de la Renaixença Catalana (el Modernisme musical a Catalunya), i la fundació A.C.A. de Mallorca ha editat un monogràfic de la seva obra. Actualment desenvolupa una important' tasca pedagògica com a professor de guitarra en e1 Conservatori Professional de Música 'Isaac Albéniz' de Girona. Data de composició de 1a 'Fantasia cromàtica per piano'; Febrer 1994.

Joan Carles Martínez ha desenvolupat la seva trajectòria professional a diverses ciutats de l'Estat, Barcelona, Alacant, Palma de Mallorca, però és a la província de Girona on des de sempre s'ha sentit vinculat i on ha fet els projectes més singulars. Ha fet estudis de guitarra de jazz , de guitarra clàssica i de composició. Sovint realitza concerts com a solista i amb la Formació de Cambra Almodis, quintet de corda amb guitarra del qual n'és fundador. Té obra publicada per les editorials La Mà de Guido, Catalana d'Edicions Musicals, i discografia per Columna Música, Unió Musics (Mallorca), Setciències i Publicacions de l'Abadia de Montserrat... Ha dirigit diversos projectes de música contemporània per a joves estudiants de música. Ha creat i dirigit l'espectacle Persistència de la Memòria (homenatge a Salvador Dalí) i Música i Dansa a la Cort Reial (Música de Luigi Boccherini). Ha estat subvencionat en diverses ocasions per la Generalitat de Catalunya i per la Diputació de Girona i la Diputació de Guipuzkoa per a la realització de projectes artístics propis.

 

Per a més informació i reserves:
Paquets turístics del cicle per aquest 2013
Terra de Comtes i Abats: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o al telèfon 972 70 45 56
Pàgina del XVIII Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau