TwitterFacebookYoutubeRSS

espona_webEl proper dissabte dia 31 de març, a les 12 h del migdia, s’inaugurarà la rehabilitació de l’edifici de l’antiga colònia Espona amb la presència del Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Carles Sala i Roca, i del president de l’empresa concessionària CEVASA, Sr. Francesc Lloveras Castillo.
Amb les obres de condicionament de l’entorn de la Colònia Espona es donen per finalitzades les obres de rehabilitació que han permès crear una promoció d’habitatges de lloguer de protecció oficial per persones majors de 60 anys. El febrer d’aquest any els primers adjudicataris ja varen disposar de les claus per poder-hi anar a viure.

Amb la finalització d’aquestes obres es rehabilita un edifici que fou projectat l’any 1944 per Raimon Duran i Reynals, i que va començar a deteriorar-se després de buidar-se pel tancament a finals dels anys 90 de la fàbrica Espona. L’Ajuntament el va adquirir a la Tresoreria de la Seguretat Social, i no va ser fins l’any 2008, que ha pogut rehabilitar la colònia espona per construir-hi habitatges de protecció oficial per a gent gran a través d’una concessió administrativa.
La importància d’aquestes obres no només recau en la recuperació d’un edifici emblemàtic i catalogat en el Pla Urbanístic Municipal sinó també la d’una forma de conviure entre els veïns. El nou edifici rehabilitat consta de 25 pisos de diferents tipologies: 8 pisos de menys de 45 m2 útils amb una habitació doble, bany i sala d’estar-menjador-cuina, apte per a persones amb mobilitat reduïda; 8 pisos de 45 m2 útils amb una habitació doble, un bany i una sala conjunta que agrupa sala d’estar-menjador-cuina; i 9 pisos de 70 m2 útils amb dues habitacions dobles, un bany, una sala d’estar-menjador i una cuina.

Inauguració de la rehabilitació de l’edifici de l’antiga colònia Espona

Dissabte 31 de març, 12 h

L’acte comptarà ambla presència del Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Carles Sala i Roca, i del president de l’empresa concessionària CEVASA, Sr. Francesc Lloveras Castillo.